Verlossing voor Özil nabij: overstap naar Fenerbahçe kondigt zich aan

Reacties

Alles wijst erop dat Mesut Özil op weg is naar Fenerbahçe. De Duitse spelmaker heeft met een post op Twitter zelf duidelijk gemaakt dat zijn toekomst in Turkije ligt. Eerder deze zaterdag meldden Engelse media al dat de 32-jarige linkspoot op weg is naar de topclub uit Istanbul.

Verlossing voor Özil nabij: overstap naar Fenerbahçe kondigt zich aan
© Pro Shots

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Arsenal nam Özil in de zomer van 2013 voor een kleine vijftig miljoen euro over van Real Madrid. In zijn eerste jaren in Engeland was de 32-jarige linkspoot dé grote vormgever van de ploeg van manager Arsène Wenger. Özil imponeerde vooral met zijn assists, alleen Thierry Henry en Cesc Fàbregas bereidden vaker een doelpunt voor namens Arsenal in de Premier League.

Sinds Özil in januari 2018 een krabbel zette onder een lucratief nieuw contract ging het echter bergafwaats met zijn prestaties. Onder Unai Emery raakte Özil zijn basisplaats kwijt. Toen Mikel Arteta hem opvolgde, kreeg Özil een nieuwe kans, maar dat duurde ook niet lang. Door zijn teleurstellende prestaties op het veld en zijn omstreden politieke statements raakte Özil volledig uit beeld bij Arsenal. In maart 2020 (!) speelde hij zijn laatste officiële wedstrijd.

Een vertrek was daardoor de enige optie. Özil had bij Arsenal nog een tot 2021 lopend contract, dat volgens Engelse media nu is ontbonden om zijn transfervrije overstap naar Fenerbahçe mogelijk te maken. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer M. Özil
Meer over M. Özil
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.