Arsenal en City tonen instabiliteit in vermakelijke topper

Arsenal en Manchester City hebben elkaar in een vermakelijke Premier League-topper in evenwicht gehouden: 2-2. Beide ploegen schieten weinig op met het gelijkspel.

City stapte als morele verliezer van het veld. De ploeg van manager Pep Guardiola gaf tot twee keer toe een voorsprong uit handen, steeds op de momenten waarop de ploeg juist nadrukkelijk op jacht was naar een uitbreiding van de voorsprong. Voor Arsenal was een puntendeling het hoogst haalbare in het eigen Emirates Stadium.

Al in de vijfde minuut kwam City op voorsprong. Na een uitstekende steekpass van Kevin De Bruyne omspeelde Leroy Sané doelman David Ospina om vervolgens koeltjes af te ronden: 1-0. The Citizens wervelden in de eerste twintig minuten en gaven de thuisploeg geen schijn van kans. De score werd echter niet uitgebouwd en dat kwam de equipe van Guardiola duur te staan.

Vijf minuten voor rust tekende Theo Walcott namelijk voor de gelijkmaker. De bal werd slecht uitverdedigd door Gaël Clichy, teruggekopt in de zestien van City waarop Walcott in een direct duel Clichy van zich afschudde en de bal binnentikte. De 1-1 stand stond slechts een minuut op het scorebord, want aan de andere kant werd de volledig vrijstaande Sergio Agüero aangespeeld door David Silva en de Argentijn schoot uit een moeilijke hoek raak: 2-1. Ospina ging niet helemaal vrijuit bij de goal.

Voor de tweede keer slaagde City er echter niet in een voorsprong vast te houden. In de 53ste minuut liet Nicolás Otamendi zich na een hoekschop van Mesut Özil aftroeven in de lucht door Shkodran Mustafi: 2-2. Tien minuten later kreeg Agüero een opgelegde kans na een puike voorzet van Sané, maar een stijlvolle redding van Ospina voorkwam de 3-2.

In de laatste twintig minuten golfde het spel op en neer. Beide ploegen gingen vol voor de winst en dat maakte de neutrale toeschouwer de grote winnaar in het Emirates Stadium. Met de 2-2 eindstand schieten beide ploegen namelijk weinig op. City blijft vierde en heeft 58 punten na 29 duels, één punt minder dan nummer drie Liverpool dat al dertig keer speelde. Arsenal staat zesde met 51 punten uit 28 wedstrijden.