Manchester United bijt zich stuk op taai West Brom

Reacties

Manchester United is zaterdag niet verder gekomen dan een remise tegen West Bromwich Albion. De gehavende ploeg van manager José Mourinho vond geen gaatje in de hechte defensie van de manschappen van Tony Pulis: 0-0.

Manchester United bijt zich stuk op taai West Brom

In aanloop naar de wedstrijd waren er kopzorgen voor Mourinho, die niet kon beschikken over Zlatan Ibrahimovic (laatste duel schorsing), Paul Pogba, Juan Mata, Chris Smalling en Phil Jones (allen geblesseerd). De manager liet Daley Blind en Timothy Fosu-Mensah de hele wedstrijd op de bank; Marcos Rojo begon centraal achterin met Eric Bailly en Ashley Young startte als linksback.

De keuze voor Young maakte de Portugees ongetwijfeld met de tactiek van de tegenstander in het achterhoofd. Desondanks creëerde zijn ploeg in de beginfase geen kansen, omdat West Brom zich zoals gewoonlijk vakkundig rondom het doelgebied verschanste. Pas na een half uur kreeg Anthony Martial na een voorzet van Jesse Lingard de eerste aardige mogelijkheid met het hoofd.

Na de pauze kwam er iets meer reuring in het duel. Nadat voormalig United-speler Darren Fletcher een grote mogelijkheid op een goal voor de bezoekers miste, schoot Marouane Fellaini aan de andere kant naast na de best uitgespeelde United-aanval van de middag. Daarna voerden The Red Devils de druk nog eens extra op. Eerst pareerde Ben Foster een inzet van Henrikh Mkhitaryan, nadat de Armeen de bal zomaar in de voeten kreeg geschoven. Vervolgens deed Gareth McAuley een voorzet van Young bijna in zijn eigen doel verdwijnen.

José Mourinho zag met lede ogen aan hoe West Brom stand hield op Old Trafford.
José Mourinho zag met lede ogen aan hoe West Brom stand hield op Old Trafford.

In de slotfase voerde United, met invaller Wayne Rooney in de ploeg, nog altijd de boventoon, maar kwam Fletcher weer in de buurt van een onverwachte openingsgoal met een schot op de lat. Foster moest nog in actie komen bij een knap geplaatste vrije trap van Marcus Rashford. In de extra tijd liepen de gemoederen nog hoog op door de frustratie van de thuisploeg, met gele kaarten voor Rooney en Fellaini als gevolg.

Het treffen eindigde naar de zin van West Brom: doelpuntloos en met een punt voor beide ploegen. Door het achtste gelijkspel in vijftien thuisduels kan Manchester United de vijfde plek weer verliezen aan Arsenal. The Gunners moeten dan wel zondag (17.00 uur) afrekenen met Manchester City. Dinsdag speelt United tegen nummer zeven Everton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.