'Arrogante' Super League-club Arsenal staat voor schut na enorme blunder Leno

Reacties

Arsenal heeft in eigen huis een pijnlijke nederlaag geleden tegen Everton. Door een afschuwelijke blunder van Bernd Leno sloten de Londenaren een roerige paar dagen af met al de dertiende verliespartij (!) van dit Premier League-seizoen.

'Arrogante' Super League-club Arsenal staat voor schut na enorme blunder Leno
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
0 - 1
Everton
Everton

Arsenal was de voorbije dagen een van de hoofdrolspelers in de Super League-soap. The Gunners waren als nummer negen van de Premier League de club die misschien wel de meeste ergernis opwekte vanwege de stap naar de gesloten Europese elitecompetitie. De clubleiding kwam snel terug op dat besluit, maar de woede van de fans was al gewekt.

De excuses van de clubleiding ten spijt, vrijdagavond gingen de fans de straat op om te protesteren tegen de clubleiding. Vooral de Amerikaanse eigenaar Stan Kroenke moest het daarbij ontgelden, er werd om zijn vertrek geroepen. Clubicoon Ian Wright had daar vanwege de Super League-stap deze week ook al herhaaldelijk toe opgeroepen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Super League-perikelen zullen bij Everton mogelijk voor extra motivatie gezorgd hebben. De club publiceerde kort na de razendsnelle ineenstorting al een statement waarin Arsenal een stuitende vorm van arrogantie werd verweten.

Zo boden de inleidende beschietingen aanvankelijk meer vuurwerk dan het duel zelf. In de eerste helft was Arsenal maar af en toe dreigend en liet Everton pas vlak voor rust de tanden zien. Een vrije trap van Gylfi Sigurdsson vond de lat als eindstation.

VAR
Na de onderbreking leek Arsenal een buitenkansje te krijgen toen Dani Ceballos gewillig naar de grond ging na een overtreding van Richarlison. De VAR draaide de penalty evenwel terug omdat Nicolás Pépé in aanloop naar die door Jon Moss gegeven strafschop minuscuul buitenspel had gestaan. De befaamde lijnen zorgden in Engeland opnieuw voor ergernis.

Direct daarna riep Everton om een strafschop, maar Moss bleek na die claims voor een handsbal onvermurwbaar. Met een knal van Ceballos rook Arsenal nog even aan een treffer, maar zover kwam het niet meer. Het Everton van directeur Marcel Brands, die deze week zijn contract verlengde, ging zelfs nog met een zege aan de haal. Een voorzet van Richarlison verdween op onbegrijpelijke wijze door de benen van Leno in het Arsenal-doel. Die blunder bleek beslissend.

Arsenal, dat zonder de geblesseerde spitsen Pierre-Emerick Aubameyang en Alexandre Lacazette aantrad​​​​​​​, kan door de nederlaag zelfs uit het linkerrijtje zakken deze speelronde. Zodoende raakt de zevende plek, de laatste stek die via de competitie recht geeft op een Europese ticket (voorronde Conference League), verder en verder uit zicht.

Europa League
Daardoor zal de Europa League alleen maar in belang toenemen voor Arsenal, dat in de halve finale Villarreal treft. Bij het winnen van dat toernooi kan de formatie van voormalig Everton-middenvelder Mikel Arteta zelfs nog een ticket voor de Champions League afdwingen. Dat een dergelijke omweg nodig is, zegt alles over de status van Arsenal. In geen enkel opzicht is nog sprake van een Europese topclub, waardoor het hoongelach vanavond groot was in Engeland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
Tottenham Hotspur
38
18
8
12
68-45
+23
62
8
Arsenal
38
18
7
13
55-39
+16
61
9
Leeds United
38
18
5
15
62-54
+8
59
10
Everton
38
17
8
13
47-48
-1
59
11
Aston Villa
38
16
7
15
55-46
+9
55
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.