Arias verdient toptransfer van PSV naar Atlético Madrid

Reacties

Santiago Arias heeft zijn gewenste toptransfer te pakken. De Colombiaanse rechtsback verruilt PSV per direct voor Atlético Madrid, waar hij de vervanger van Sime Vrsaljko wordt. Daarmee is er voor de 26-jarige verdediger een einde gekomen aan een lange periode vol transfergeruchten. Hij heeft een vijfjarig contract ondertekend in Madrid.

Arias verdient toptransfer van PSV naar Atlético Madrid

Al tegen het einde van afgelopen seizoen - de vijfde jaargang van Arias in het shirt van PSV - werd duidelijk dat hij een stap zou gaan maken. Lange tijd leek Napoli de nieuwe club van de Colombiaan te worden, maar tot een transfer kwam het niet. De Italianen toonden serieus interesse, maar in het achterhoofd van president Aurelio De Laurentiis speelde continu mee dat Napoli niet meer dan drie spelers van buiten de EU in de selectie mag hebben. Daarom werd er ook steeds naar alternatieven met een Europees paspoort gekeken.

Uiteindelijk is niet Napoli, maar Atlético Madrid de nieuwe werkgever van Arias geworden. De ploeg van trainer Diego Simeone was op zoek naar een nieuwe rechtsback, omdat Vrsaljko vertrekt. De Kroaat stapt over naar Internazionale en doet dat in eerste instantie op huurbasis.

Arias, die met Colombia deze zomer nog actief was op het WK, kwam in de zomer van 2013 samen met Stijn Schaars van Sporting Lissabon naar PSV. In vijf seizoenen kwam Arias tot 172 wedstrijden, tien doelpunten en 21 assists in dienst van de Eindhovenaren.

De transfer van Arias komt allesbehalve als een verrassing. PSV speelde met de komst van SC Heerenveen-rechtsback Denzel Dumfries al in op een vertrek van de Colombiaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.