Argentijnse vlag wappert in uitvak Man Utd: 'onverschrokken' Martínez imponeert weer

Reacties

Manchester United-manager Erik ten Hag hoeft niet lang meer na te denken over zijn centrale duo in de achterhoede. De Engelse media zijn na de zege bij Leicester City (0-1) unaniem in hun oordeel. Lisandro Martínez en Raphaël Varane zijn twee zéér belangrijke pijlers van het nieuwe United. Een overzicht.

Argentijnse vlag wappert in uitvak Man Utd: 'onverschrokken' Martínez imponeert weer
Leicester City
Leicester City
0 - 1
Manchester United
Manchester United

De plaatselijke krant Manchester Evening News constateerde dat er sprake was van een totaal omgeslagen sfeer bij United. Waar uitduels voor de voorheen zo verwende fans de voorbije maanden pijnlijke ervaringen bleken, klonk nu vol trots het "We love United, we do" en "Ten Hag's Red and White Army" door het King Power Stadium.

Samuel Luckhurst, de vaste volger van United, meende dat Varane en Martínez uitstekend speelden. En de voor minimaal 57 miljoen euro van Ajax overgekomen Argentijn maakte ook weer indruk met zijn onverzettelijke en bevlogen houding. 'Het is overduidelijk waarom Martínez al zo geliefd is bij de fans. Tegen Southampton riep hij de fans op de bal niet zo snel terug te geven toen United voor stond, hij viert verdiende doeltrappen en vanavond tetterde hij bij de scheidsrechter in zijn oor om een kaart te vragen.'

In het uitvak werd zelfs een Argentijnse vlag ontrold en klonk het "Argentina, Argentina!" Bovendien vormt de voormalige Ajacied een uitstekend duo met Varane, die eveneens imponeerde. 

Bij Manchester Evening News waren Martínez, die wel weer een gele kaart kreeg, en Varane de enigen met een 8. 'Martínez deed het zo goed tegen Jamie Vardy, dat de spits gewisseld moest worden. Hij verdedigde onverschrokken in wat uitdraaide op weer een prima wedstrijd', zo luidde het commentaar. Varane maakte vooral druk met zijn statistieken; hij won bijna al zijn duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sky Sports zag Martínez ook uitblinken en beoordeelde hem, net als veel andere United-spelers, met een 7. Zijn strijdlustige houding werd eveneens benadrukt. The Athletic sluit zich aan bij de andere analyses en ziet het Frans-Argentijnse duo 'steeds meer groeien'.

The Guardian betracht nog wel wat voorzichtigheid rond United. 'Het is veel te vroeg om te zeggen dat United al helemaal terug is, maar Ten Hag zal blij zijn met de clean sheets in uitwedstrijden. Varane en Martínez vormden opnieuw een indrukwekkend duo.'

Nu wacht de volgende test voor de twee verdedigers. Zondag is Arsenal de tegenstander. Martínez en Varane kunnen zich opmaken voor een krachtmeting met Gabriel Jesus. Al zal Ten Hag er dus niet lang over na hoeven denken welke twee de Braziliaan moeten gaan beteugelen. 'Een fascinerende wedstrijd om naar uit te kijken nu United weer in vorm is', zo is het laatste woord aan Luckhurst.

Manchester United
Manchester United
3 - 1
Arsenal
Arsenal
Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Lisandro Martínez
Meer over Lisandro Martínez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.