Arbitrale dwaling resulteert in late nederlaag AZ bij Bodø/Glimt

Reacties

AZ is donderdagavond door een arbitrale dwaling onderuit gegaan op bezoek bij de Noorse kampioen Bodø/Glimt. In een rommelig duel kregen de Noren in de slotfase een strafschop cadeau na een sliding op de bal van Pantelis Hatzidiakos.

Arbitrale dwaling resulteert in late nederlaag AZ bij Bodø/Glimt
© Pro Shots
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt
2 - 1
AZ
AZ

In het Aspmyra Stadion, waar eerder dit seizoen het AS Roma van José Mourinho werd gedeklasseerd (6-1) en Celtic vorige maand nog onderuit ging (2-0), had AZ-trainer Pascal Jansen al voor de wedstrijd met een tegenvaller te maken. Jordy Clasie bleek namelijk niet fit genoeg om te starten. Zonder Clasie, die in de voorselectie van Oranje is opgenomen, moest AZ de regerend Noors kampioen in bedwang houden.

De Alkmaarders wisten Bodø/Glimt aanvankelijk van het doel van Peter Vindahl te houden en kregen zelfs een grote kans om na een evenwichtige openingsfase op voorsprong te komen. Vangelis Pavlidis werd op tijd weggestuurd door Pantelis Hatzidiakos, maar de Griekse combinatie leverde geen goal op. Het schot van Pavlidis spatte uiteen op de paal.

Bodø/Glimt drong richting de rust meer aan bij het doel van Vindahl en kwam ook aan de leiding. Amahl Pellegrino kopte een voorzet van Alfons Sampsted zuiver binnen. Buiten de kans van Pavlidis kon AZ niet veel gevaar stichten voor het doel van de Noren. Na een uur spelen mochten de bezoekers van gelukkig spreken dat de 2-0 niet viel. Runar Espejord miste een opgelegde kans voor Vindahl en in de rebound zag Pellegrino Dani de Wit zijn inzet voldoende van richting veranderen.

Cadeau Bodø/Glimt
Met het inbrengen van Zakaria Aboukhlal en Kamal Sowah hoopte Jansen iets te forceren richting de slotfase. Het inbrengen van Aboukhlal voor Pavlidis pakte goed uit. Nadat de Marokkaans international eerst net niet kon profiteren van een te korte terugspeelbal aan Noorse kant, was hij een kwartier voor tijd trefzeker bij een voorzet van Yukinari Sugawara. Aboukhlal schoof de bal na een fraaie aanval, opgezet door voormalig Bodø/Glimt-speler Hakon Evjen, langs keeper Nikita Haikin.

AZ leek met een gelijkspel te vertrekken uit Noord-Noorwegen, maar in de slotminuten kreeg Bodø/Glimt een strafschop cadeau van scheidsrechter Nikola Dabanovic uit Montenegro. Een sliding op de bal van Hatzidiakos werd bestraft, waarna Ola Solbakken, topscorer in de Conference League, oog in oog met Vindahl koel bleef. Voor AZ wacht volgende week een nieuw examen tegen Bodø/Glimt in Alkmaar om de volgende ronde in de Conference League te kunnen bereiken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.