Anorthosis is een eliteclub, Basel en Shakhtar door

Voetbaldwerg Cyprus heeft zowaar een club in de groepsfase van de Champions League. Jeffrey Leiwakabessy's Anorthosis Famagusta hield stand in Griekenland en debuteert tussen de grote jongens. FC Basel voldeed eveneens aan de opdracht en Shakhtar Donetsk vernederde Dinamo Zagreb.

Anorthosis is een eliteclub, Basel en Shakhtar door

Olympiakos Piraeus-Anorthosis Famagusta 1-0
Olympiakos wist dat het een gedwongen was tot een inhaalrace na de 3-0 nederlaag op Cyprus. Anorthosis hield zijn doel zo lang schoon, dat het geloof in een wederopstanding van de Grieken wegebde. Fernando Belluschi gaf Olympiakos even hoop met zijn goal in de 53ste minuut, maar Anorthosis voltooide de stunt door verder ongeschonden te blijven en als eerste Cypriotische club ooit door te gaan naar de groepsfase van de Champions League.

FC Basel-Vitória Guimarães 2-1
Basel nam de laatste horde naar de Europese elite met succes door Guimarães te kloppen. De Zwitserse ploeg begon thuis met de 0-0 uit de heenwedstrijd en nam snel een voorsprong. Valentin Stocker opende de score namens Basel en vlot daarna schoot Fajardo de gasten uit een strafschop virtueel door naar de groepsfase. Na rust zette Basel dat weer recht. Eren Derdiyok zorgde voor de 2-1 en in die stand kwam geen verandering meer.

Dinamo Zagreb-Shakhtar Donetsk 1-3
Shakhtar stond dankzij de 2-0 zege al met anderhalf been in de groepsfase en won ook zijn tweede krachtmeting met Dinamo Zagreb. In Kroatië waren drie Brazilianen verantwoordelijk voor de ondergang van Zagreb. Luiz Adriano, Brandão en Wilian maakten er ieder eentje. Bosko Balaban deed tussendoor iets terug.

Bekijk hier al onze video's