Anita kan zelfs keepen, PAOK eert Johan Cruijff

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Anita kan zelfs keepen, PAOK eert Johan Cruijff

'Vurnon Anita is zo veelzijdig dat ik hem in de goal zou zetten als hij langer zou zijn. Hij is een slimme speler.'
• Natuurlijk maakt Rafael Benítez een grap, maar het geeft wel aan dat de Spaanse coach van Newcastle United het ziet volledig zitten in Vurnon Anita. De oud-Ajacied speelde vorig seizoen op verschillende posities, maar hij kon niet voorkomen dat The Magpies degradeerden uit de Premier League. (Newcastle Chronicle)

• Prachtig eerbetoon van PAOK Saloniki voor Johan Cruijff! De Griekse club is woensdagavond de tegenstander van Ajax in de derde voorronde van de Champions League (20.30 uur). De eerste wedstrijd in Amsterdam eindigde in 1-1.

'Als hij een Zuid-Amerikaanse naam zou hebben, dan zou hij bijna achttien miljoen euro waard zijn'
• Celtic-manager Brendan Rodgers heeft beweerd dat zijn spits Leigh Griffiths meer waard zou zijn als hij een exotischer naam zou hebben, zoals Luis Suárez. Dan zou de concurrent van Nadir Çiftçi bijna achttien miljoen euro waard zijn volgens de voormalig coach van Liverpool, maar of Griffiths ook dezelfde kwaliteiten heeft als Suárez... (Daily Express)

• Zou Paul Pogba dan toch bij Juventus blijven? Een fan vroeg hem: 'Blijf je bij Juventus?', daarop antwoordde de Franse middenvelder: 'Yeah'. Liegt Pogba en gaat hij naar zijn oude club Manchester United of spreekt hij de waarheid? De transfersoap blijft maar voortduren!

• Verbazingwekkend nieuws uit Engeland: John Obi Mikel heeft zijn naam veranderd. De naam van de Nigeriaanse middenvelder van Chelsea zou al dertien jaar verkeerd zijn geschreven. Zijn eigenlijke naam is John Michael Nchekuwbe Obinna, maar door een fout van de Nigeriaanse voetbalbond voorafgaand aan het WK Onder-17 in 2003 werd hij ingeschreven als 'Mikel'. En dat terwijl dat juist zijn voornaam is. Vanaf nu heet hij Mikel John Obi, die overigens heeft aangegeven het niet erg te vinden als mensen hem nog bij zijn oude naam noemen. (Daily Mirror)

Niklas Bendtner zit al honderd dagen zonder werkgever, nadat zijn contract met Wolfsburg eind april werd verscheurd. Welke club pikt de 28-jarige Deense spits, die altijd weer goed is voor een paar rare fratsen, op? Tussen 2005 en 2014 stond hij nog onder contract bij Arsenal...

Scheidsrechter Mark Clattenburg heeft de Champions League-beker op zijn pols laten tatoeëren. Het is de bekroning op een mooi seizoen waarin de Engelsman zowel de CL-finale als de EK-finale mocht fluiten.

'Chelsea-coach Antonio Conte vertelde me dat hij met zijn team erg verdedigend wilde spelen, maar ik ben vooral een aanvallende back.'
• Vandaar dat Abdul Baba Rahman door Chelsea wordt verhuurd aan Schalke 04. De Nigeriaan kon zich niet vinden in de tactiek van zijn nieuwe trainer. (Ruhr Nachrichten)

'Ik zie op dit moment geen grote verschillen tussen Witsel en Pogba, behalve misschien hun leeftijd. En op het EK had Pogba moeite om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden, dat is voor Witsel geen probleem.'
• Zenit-coach Mircea Lucescu denkt dat Axel Witsel, momenteel nog spelend bij de ploeg uit Sint-Petersburg, een prima opvolger is voor de Franse middenvelder Paul Pogba, die waarschijnlijk Juventus binnenkort verlaat. Volgens de Roemeense manager wil de Belgische middenvelder bovendien vertrekken uit Rusland. (La Gazzetta dello Sport)

• Over Paul Pogba gesproken. Het is vandaag vier jaar geleden dat Juventus hem voor een habbekrats overnam van Manchester United. Inmiddels weten we dat dat een duur foutje was van The Red Devils.

'Als we Sanches niet zo vroeg hadden vastgelegd, dan waren we na het EK kansloos geweest.'
Karl-Heinz Rummenigge begrijpt niet dat er zoveel ophef was over de hoge transfersom van circa 35 miljoen euro die Bayern München deze zomer betaalde aan Benfica voor de Europees kampioen Renato Sanches. De voorzitter van de Beierse club is blij dat hij de gok heeft genomen om de Portugese middenvelder te halen voorafgaand aan het EK in Frankrijk, want de transferwaarde van de achttienjarige Sanches ligt nu ongetwijfeld hoger. (Bild)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.