Angeliño krijgt nauwelijks tegenstand bij simpele oefenzege Man City

Manchester City heeft zijn derde oefenwedstrijd van deze voorbereiding eenvoudig gewonnen van Kitchee SC: 1-6. Angeliño had opnieuw een basisplaats bij de kampioen van Engeland.

City kocht Angeliño aan het begin van deze maand terug van PSV en de linksback krijgt in de voorbereiding de kans om zich te laten zien. Angeliño had een basisplaats tegen West Ham United (4-1 zege), viel in tegen Wolverhampton Wanderers (0-0, City verloor na strafschoppen) en mocht woensdag tegen Kitchee weer vanaf het begin meedoen.

Verdedigend gezien werd Angeliño nauwelijks getest. City was duidelijk een maatje te groot voor de nummer vier van de Hong Kong Premier League en bouwde zonder zich bovenmatig in te spannen aan een ruime overwinning. Bij rust stond City al met 0-3 voor, dankzij doelpunten van David Silva, Leroy Sané en Raheem Sterling.

Angeliño maakte voor de tweede helft plaats voor Oleksandr Zinchenko en zag vanaf de kant nog vier doelpunten vallen, waarvan drie van City. Sané maakte vanuit een rebound zijn tweede van de wedstrijd en Nabil Touaizi maakte tien minuten voor tijd zijn eerste doelpunt voor City. Na de eretreffer van Kitchee verzorgde Iker Pozo vervolgens het slotakkoord.

Guardiola en zijn mannen reizen nu af naar Japan en spelen daar komende zaterdag tegen Yokohoma F. Marinos. Een week later wacht de strijd om de Community Shield, tegen Liverpool.