Anderlecht nóg verder in het moeras na voetballes in Brugge

Anderlecht blijft maar ploeteren in de Belgische competitie. Zondagavond kreeg Paars-Wit een vroege opsteker, maar na negentig minuten stond er 'gewoon' weer een nederlaag op het scorebord. Enige pluspunt: de schade bleef beperkt tegen een wervelend Club Brugge.

Club Brugge
Club Brugge
2 - 1
Anderlecht
Anderlecht

Na een tegenvallend vorig seizoen sloeg Anderlecht deze zomer een nieuwe weg in, door Vincent Kompany aan te stellen als speler-trainer. In zijn kielzog kwamen spelers als Philippe Sandler (die in Brugge een centraal duo vormde met de van PSV gehuurde Derrick Luckassen), Michel Vlap (die negentig minuten op de bank bleef) Samir Nasri en Nacer Chadli naar Brussel. De prestaties blijven echter mijlenver achter bij de verwachtingen.

Zondag kreeg de ploeg een volgende tik te verwerken, al zag Kompany vanaf de bank hoe zijn ploeg voortvarend begon. Club-keeper Simon Mignolet verkeek zich op een lange bal van achteruit, waardoor Francis Amuzu eerder bij de bal was en Nacer Chadli de bal uiteindelijk in een leeg doel kon schuiven. Een minuut later ging het echter alweer helemaal mis. Een inzet van Krepin Diatta verdween via de paal en keeper Hendrik Van Crombrugge binnen: 1-1.

In het vervolg van de wedstrijd werd Anderlecht volledig overlopen door Club Brugge, waar aanvoerder Ruud Vormer in de basis stond. De thuisploeg zette de bezoekers met de rug tegen de muur en rolde de ene na de andere aanval uit, maar in de score werd die overmacht niet echt uitgedrukt. Diatta zorgde in de 69ste minuut met een volley voor de vrij bescheiden 2-1 eindstand.

Club stijgt door de overwinning naar de tweede plaats, terwijl het en passant de gevallen topclub Anderlecht verder het moeras in duwt. Kompany en co staan nu vierde van onderen met vijf punten, de drie onderste ploegen in de Jupiler Pro League hebben allemaal drie punten.