Donderspeech Kompany na historisch slechte start Anderlecht

Reacties

De sportieve crisis bij Anderlecht heeft zondag een nieuw dieptepunt bereikt. Vincent Kompany moest vanaf de tribune machteloos toezien hoe de Brusselse topclub opnieuw onderuit ging en zo zijn slechtste seizoenstart in 92 jaar beleeft. Na afloop liet de geblesseerde speler/trainer zich dan ook gelden in de kleedkamer.

Donderspeech Kompany na historisch slechte start Anderlecht

Kompany begon deze zomer nog monter aan de klus bij Anderlecht, dat na het dramatische slot van vorig seizoen en het mislopen van Europees voetbal vastberaden was de weg omhoog te zetten. Zondag leed Paars-Wit tegen Antwerp (1-2) echter alweer de vierde nederlaag van het seizoen en staat na zeven duels pas op het schamele aantal van vijf punten. Dat terwijl komende zondag het uitduel met het wel goed gestarte Club Brugge wacht.

De manier waarop Anderlecht na rust over zich heen liet lopen, was voor Kompany aanleiding zich meteen na afloop naar de kleedkamer te spoeden. Daar hield de voormalige verdediger van Manchester City volgens Belgische media een donderspeech om de spelersgroep op scherp te zetten. Vooral het gebrek aan grinta is een doorn in het oog van de 33-jarige international, die zich tijdens het duel ook al liet gelden via de walkie talkie.

Michel Vlap dankt doelman Hendrik Van Crombrugge. Rechts Nacer Chadli, een van de dragende spelers die Anderlecht bij de hand zou moeten nemen.
Michel Vlap dankt doelman Hendrik Van Crombrugge. Rechts Nacer Chadli, een van de dragende spelers die Anderlecht bij de hand zou moeten nemen.

Waarnemend trainer Simon Davies, die zich op wedstrijddagen profileert als eindverantwoordelijke, was het eens met Kompany. 'We hebben veel jonge spelers, maar we hebben ook iets oudere spelers. We wilden meer leiderschap op het veld zien. Als het moeilijk gaat, dan ontdek je meer over de spelers en ontdekken zij meer over zichzelf. Deze wedstrijd is een heel belangrijke dag geweest voor veel spelers', zei de Welshman op zijn persconferentie.

Vooral de eerste fase na rust was reden tot zorgen, aldus Davies. 'Dat was het meest teleurstellende aan de wedstrijd. Zonder onze doelman hadden we toen twee of drie tegengoals geslikt. Dat is niet aanvaardbaar. Dat moet anders en daar nemen we onze verantwoordelijkheid voor, ikzelf ook. Achterin willen we altijd perfect spelen, maar het moet soms iets lelijker. Een beetje meer variatie, zeker in de moeilijke momenten. We moeten daar beter mee omgaan.'

Het is een terugkerend probleem in de eerste weken van het seizoen, waardoor Anderlecht na zeven duels pas op vijf punten staat. 'Of ik bezorgd ben? Vooral gefrustreerd', zei Davies over de historisch slechte start. 'We controleren bijna elke wedstrijd, maar we moeten klinischer zijn en meer aanwezig zijn in de zestien. We moeten die wedstrijden beter managen. De spelers leren altijd. Hopelijk doen ze dat ook van deze wedstrijd.'

Pro League

Stand Pro League 2019/2020

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
11
Kortrijk
29
9
6
14
40-44
-4
33
12
Sint-Truiden
29
9
6
14
33-50
-17
33
13
AS Eupen
29
8
6
15
28-51
-23
30
14
Cercle Brugge
29
7
2
20
27-54
-27
23
15
KV Oostende
29
6
4
19
29-58
-29
22
16
SK Beveren
29
5
5
19
21-60
-39
20
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.