Anderlecht morst opnieuw punten, Club zegeviert

Anderlecht heeft in de achtervolging op koploper Genk opnieuw puntenverlies geleden. Club Brugge van trainer Adrie Koster wint ruim van Eupen.

Lierse SK-Anderlecht 1-1De thuisploeg, met debuterend trainer Eric van Meir op de bank, snoepte topploeg Anderlecht een puntje af. De achterstand op koploper Racing Genk liep zo verder op. Anderlecht maakte een slechte indruk, maar kwam door een doelpunt van Mazuch nog wel op voorsprong.

Toen Lierse na een rode kaart van Garry de Graef een halfuur voor tijd met tien man kwam te staan leek de wedstrijd beslist. Maar de thuisploeg toonde veerkracht en sleepte door een laat doelpunt van Wesley Sonck toch nog een puntje in de wacht.

Club Brugge-Eupen 4-0 De ploeg van trainer Adrie Koster boekte op eigen veld een eenvoudige overwinning. Daar leek het de eerste helft aanvankelijk niet op. Deze werd doelpuntloos beëindigd, maar een rode kaart van spits Marko Obradovic deed de gasten uiteindelijk de das om.

Na rust speelde Brugge de numerieke meerderheid prima uit en won het door doelpunten van Vadis Odjidja-Ofoe (2), Maxime Lestienne en een strafschop van Carl Hoefkens uiteindelijk nog met 4-0.

KV Mechelen-Cercle Brugge 2-2 De thuisploeg van trainer Marc Brys leek al snel op rozen te zitten. Jonathan Wilmet zette Mechelen met zijn eerste competitietreffer al na vijf minuten op voorsprong. De score werd nog binnen het kwartier verdubbeld door een treffer van Julien Gorius: 2-0.

Na de thee kreeg de thuisploe een compleet ander Cercle Brugge te zien. Van het tamme en tandenloze elftal uit de eerste helft was niets meer te zien. De ploeg ging hartstochtelijk op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze viel na een kwartier spelen en kwam op naam van William Owusu. Tien minuten later werd het zelfs nog gelijk dankzij Renato Neto. Dat was tevens de eindstand.

Overige duels:

SV Zulte Waregem-Germinal Beerschot 4-3 KV Kortrijk-Westerlo 1-2 Standard Luik-Charleroi 2-1 SC Lokeren-AA Gent 3-2