Ancelotti 'wil zich niet verlagen tot niveau' van Barcelona

Reacties

Het moddergooien tussen Barcelona en Real Madrid blijft maar doorgaan. Steevast is de Spaanse arbitrage de aanleiding voor verhitte statements, al lijkt Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti daar nu een einde aan te willen maken. Alleen niet zonder een laatste sneertje.

Ancelotti 'wil zich niet verlagen tot niveau' van Barcelona
Real Madrid
Real Madrid
1 - 1
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Vrijdag kwam een interview van Barcelona-voorzitter Joan Laporta naar buiten. Op het Catalaanse radiostation RAC1 rakelde hij de discussie over de arbitrage nog maar eens op door te stellen dat Real Madrid stelselmatig probeert de Spaanse scheidsrechters te beïnvloeden. Hij verwees daarmee onder meer naar een Madrileense complottheorie op Real TV na de eerdere bekernederlaag van Real tegen Atlético dit seizoen. Laporta sprak van een 'beschamende' handelwijze. Een zienswijze waar Barcelona-trainer Xavi zich bij aansloot.

In het Real-duel na de bekernederlaag zag Barcelona destijds vervolgens weer voer voor een flinke beschuldiging. Dit keer won Real van UD Alméria met 3-2. Na die wedstrijd meende Barcelona-trainer Xavi dat Barcelona nooit kampioen kan worden als er op een dergelijke manier wordt gefloten.

Tijdens zijn persconferentie in aanloop naar het competitieduel van zondag tussen Real en Atlético Madrid werd Ancelotti geconfronteerd met de nieuwe beschuldigingen van Laporta en Barcelona. Zijn reactie was veelzeggend. 'Ik ben een professional en wil mezelf niet verlagen tot dat niveau', waarmee hij dus wel degelijk zijn afkeur uitsprak. 'Ook uit respect voor het Spaanse voetbal wil ik er eigenlijk niet op ingaan. Ik wil niet zinken tot dat niveau, dat hoort niet bij echte profs', aldus Ancelotti, die verdere vragen over het onderwerp afkapte.

Eerder dit seizoen was Ancelotti al wel dieper op de Catalaanse boosheid ingegaan. Toen sprak hij van een bewuste afleidingsmanoeuvre, omdat er op de achtergrond nog steeds een corruptieonderzoek naar de Negreira-zaak loopt. José María Enríquez Negreira is de voormalige scheidsrechtersbaas die door Barcelona op controversiële wijze betaald zou zijn in ruil voor rapporten over Spaanse arbiters.

Arbitrale beslommeringen of niet, zondag wacht Ancelotti een flinke kluif met zijn ploeg. Dan komt nummer drie Atlético op bezoek. Het is nog maar de vraag of de Italiaanse coach dan een beroep kan doen op verdediger Antonio Rüdiger, voor wie de derby een race tegen de klok wordt. Ancelotti liet al weten dat een van de backs Dani Carvajal of Ferland Mendy Rüdiger waar nodig zal vervangen centraal in de achterhoede. Andere opties als Éder Militão, David Alaba en Aurélien Tchouaméni zijn immers ook al niet beschikbaar.

Barcelona komt zaterdag al in actie op bezoek bij Alavés. Het verschil tussen Real Madrid en de Catalaanse ploeg is tien punten. Atlético staat op zijn beurt weer gelijk met de ploeg van Xavi.

Alavés
Alavés
1 - 3
Barcelona
Barcelona
LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
36
29
6
1
83-22
+61
93
2
Barcelona
36
24
7
5
74-43
+31
79
3
Girona
36
23
6
7
75-45
+30
75
4
Atlético Madrid
36
23
4
9
67-39
+28
73
* Actueel tot en met 17 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.