Spanje

Alavés - Barcelona

In de Primera División heeft zaterdag Barcelona het uitduel tegen Deportivo Alavés gewonnen. In de eerste helft kwam de uitploeg op een 1-0-voorsprong, waarna Barcelona in de tweede helft uitliep naar 3-1. Het bezoekende team opende de score in de 22e minuut na een doelpunt van Robert Lewandowski, met een assist van Ilkay Gündogan. Direct na de rust vergrootte Gündogan de voorsprong van Barcelona. Samu Omorodion poetste iets van de achterstand weg voor Deportivo Alavés in de 51ste minuut. Maar Deportivo Alavés was niet bij machte vaker te scoren. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Vitor Hugo Roque Ferreira en vergrootte de voorsprong na een assist van Héctor Fort. In de laatste vijf wedstrijden heeft Deportivo Alavés drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Barcelona vier overwinningen en één nederlaag heeft. . Frenkie de Jong (Barcelona) speelde de hele wedstrijd. Deportivo Alavés staat op de twaalfde plek met 26 punten. Barcelona is de nummer 3 met 50 punten. In de volgende wedstrijd speelt Deportivo Alavés op zaterdag 10 februari om 14.00 uur in eigen huis tegen Villarreal. Barcelona ontvangt zondag 11 februari om 21.00 uur Granada.