Spanje

Barcelona - Villarreal

In de Primera División-wedstrijd zaterdag tussen Villarreal en Barcelona, is Villarreal al in de eerste helft op voorsprong gekomen. In de tweede helft blijft het team goed presteren. De 1-0-voorsprong bij de rust werd uiteindelijk afgesloten met een 5-3 zege. Net voor de rust scoorde Gerard Moreno, met een assist van Alexander Sørloth, voor de uitploeg en bracht zo de stand op 0-1. Ilias Akhomach voerde in de 54ste minuut de voorsprong op voor Villarreal. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Ilkay Gündogan namens Barcelona na een assist van Robert Lewandowski. Pedro González López scoorde in de 68ste minuut, na een assist van Gündogan. Na 71 minuten scoorde Barcelona en maakte de score 3-2. Barcelona leek een tijdje op weg te zijn naar de winst. Met nog zes minuten op de klok maakte Gonçalo Manuel Ganchinho Guedes gelijk voor Villarreal, op aangeven van Sørloth. De 4-3 voorsprong werd vlak voor tijd gemaakt toen Sørloth het doel vond voor Villarreal. Villarreal kwam op 5-3 toen José Luís Morales het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte, op aangeven van Ganchinho Guedes, in de 102ste minuut. Barcelona heeft in de laatste vijf wedstrijden drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Villarreal twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. . Frenkie de Jong (Barcelona) speelde de hele wedstrijd. In de huidige stand heeft Barcelona 44 punten en staat op de derde plaats, terwijl Villarreal met 23 punten op de veertiende positie staat. Barcelona heeft één wedstrijd minder gespeeld dan Villarreal. In de volgende wedstrijd speelt Barcelona op woensdag 31 januari om 19.00 uur, in een thuiswedstrijd, tegen Osasuna. Villarreal speelt zondag 4 februari om 14.00 uur thuis tegen Cádiz.