Spanje

Sevilla - Alavés

Na vijf wedstrijden in de Primera División zonder zege heeft Deportivo Alavés eindelijk weer punten gepakt. Het duel met Sevilla leverde een 2-3 winst op. Het bezoekende team opende de score na 26 minuten na een doelpunt van Nahuel Tenaglia, op aangeven van Jon Guridi. Kike García bracht in de 40ste minuut Deportivo Alavés op 2-0, met een assist van Carlos Vicente. Rafa Mir verkleinde de achterstand voor Sevilla in de 70ste minuut. Met nog acht minuten te spelen maakte Lucas Ocampos gelijk voor Sevilla. Het beslissende doelpunt voor Deportivo Alavés werd in de 90ste minuut gemaakt door Rubén Duarte, met een assist van Samu Omorodion. Sevilla heeft in de laatste vijf wedstrijden één overwinning behaald en vier keer verloren, terwijl Deportivo Alavés één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was de achtste nederlaag met één doelpunt verschil van Sevilla dit seizoen. Dit was ook de vierde overwinning van Deportivo Alavés met één doelpunt verschil. Dit betekent dat Sevilla op de zestiende plek staat met 16 punten en dat Deportivo Alavés de nummer 13 is met 20 punten. In de volgende wedstrijd speelt Sevilla op zondag 21 januari om 21.00 uur in een uitwedstrijd tegen Girona. Deportivo Alavés ontvangt vrijdag 19 januari om 21.00 uur Cádiz.