Spanje

Real Sociedad - Alavés

Thuisploeg Real Sociedad en Deportivo Alavés hebben dinsdag beiden één punt overgehouden aan het duel in de Primera División dat op 1-1 eindigde. Real Sociedad moest met tien spelers verder na een rode kaart. In de 36ste minuut werd Álex Remiro van Real Sociedad van het veld gestuurd met een rode kaart. Het duurde tot de 76ste minuut voordat Luis Rioja Deportivo Alavés op voorsprong bracht. De gelijkmaker voor Real Sociedad werd vlak voor tijd gemaakt door Martín Zubimendi, op aangeven van Mikel Merino. Het resultaat betekent dat Real Sociedad al zevende wedstrijden op rij ongeslagen is. Deportivo Alavés heeft al vijf wedstrijden op rij niet gewonnen. In de laatste vijf wedstrijden heeft Real Sociedad één overwinning behaald en vier keer gelijkgespeeld, terwijl Deportivo Alavés twee keer gelijkgespeeld en drie nederlagen heeft. Dit was het achtste gelijkspel van Real Sociedad dit seizoen. Real Sociedad heeft 32 punten en staat op de zesde positie, terwijl Deportivo Alavés met 17 punten de vijftiende plek inneemt. In de volgende wedstrijd speelt Real Sociedad op zaterdag 13 januari om 18.30 uur bij Bilbao. Deportivo Alavés ontvangt vrijdag 12 januari om 21.00 uur Sevilla.