Spanje

Alavés - Real Madrid

0 - 1
Expected goals0.6 - 0.6

Deportivo Alavés en de bezoekers Real Madrid hebben elkaar donderdag ontmoet in de Primera División. De wedstrijd eindigde in een overwinning voor Real Madrid, de uiteindelijke score was 1-0. Het resultaat was dat Real Madrid verplaatst naar de top van de ranglijst en gelijkstaat met de tweede geplaatste Girona. Door dit resultaat schuift Real Madrid naar de top van de ranglijst, gelijk met Girona. Alavés staat op de zestiende plaats in de competitie. Real Madrid eindigde de wedstrijd met 10 spelers nadat één speler van het team van het veld werd gestuurd. In de 54ste minuut moest Real Madrid verder met een man minder toen Nacho Fernández van het veld werd gestuurd met een rode kaart. Pas op het einde van de wedstrijd, met nog -2 minuten te spelen, scoorde Lucas Vázquez voor Real Madrid. Dat betekent dat Real Madrid nu twaalfde wedstrijden achter elkaar ongeslagen is. Deportivo Alavés heeft al vier wedstrijden op rij niet gewonnen. In de laatste vijf wedstrijden heeft Deportivo Alavés één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Real Madrid vier overwinningen en één gelijkspel heeft. Dit was de zesde nederlaag met één doelpunt verschil van Deportivo Alavés dit seizoen. Dit was ook de vijfde overwinning van Real Madrid met één doelpunt verschil. De volgende speeldag speelt Deportivo Alavés op dinsdag 2 januari om 19.15 uur, in een uitwedstrijd, tegen Real Sociedad. Real Madrid ontvangt woensdag 3 januari om 19.15 uur Mallorca.