Ancelotti over Girona-stunt: 'Ze hebben kennelijk een hoop geld'

Reacties

Real Madrid speelt zaterdagavond in eigen huis een rechtstreeks duel om de koppositie van La Liga tegen een Catalaanse opponent. Tot zover niets nieuws, maar de uitdager heet niet, zoals altijd, Barcelona. Stuntploeg Girona is de uitdager, en Real-trainer Carlo Ancelotti sprak daags voor de kraker zijn respect uit voor de tegenstander.

Ancelotti over Girona-stunt: 'Ze hebben kennelijk een hoop geld'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
4 - 0
Girona
Girona

Real staat twee punten voor op Girona, en de bezoekers hebben hun komst groots aangekondigd. Midden in Madrid hebben ze een gigantische advertentie geplaatst. Ancelotti kon er wel om lachen. 'Het enthousiasme rondom Girona is geweldig. Ze kunnen koploper worden, dat enthousiasme is belangrijk. En kennelijk hebben ze een hoop geld: het is niet goedkoop om zoiets te plaatsen in Madrid.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook de afwezigheid van trainer Michel door een schorsing, is voor Ancelotti geen reden om dit lichtzinnig op te nemen. 'De aanwezigheid van een trainer geeft de spelers vertrouwen. Maar het is ook weer niet doorslaggevend. Ik was er ook twee wedstrijden niet bij, en we hebben ze allebei gewonnen. Uiteindelijk is voetbal van de spelers', aldus Ancelotti. Ook op spelersfront is Girona overigens gehavend: ook Daley Blind moet het toptreffen vanaf het strafbankje bekijken.

Dan zijn eigen spelers. Er was deze week wat onzekerheid over de inzetbaarheid van zijn verdedigers Antonio Rüdiger en Nacho. Ancelotti: 'Nacho was overbelast. Die is er dinsdag wel weer bij', doelde hij op de Champions League-wedstrijd bij RB Leipzig. 'Antonio heeft weer meegetraind vandaag (vrijdag, red.) en voelde zich goed. Zaterdag testen we hem, we zullen geen risico's met hem nemen', sprak de Italiaan, die ook gevraagd werd naar de vormcrisis van Rodrygo en de toekomst van Toni Kroos.

De kat
Rodrygo heeft een tijdje niet gescoord. Ancelotti nam een voorbeeld uit de psychologie om te verklaren waarom hij dat euvel niet bespreekt met zijn vleugelaanvaller. 'Als je iemand vertelt dat hij aan alle dieren moet denken behalve aan de kat, dan zal diegene alleen aan de kat denken. Hij heeft zijn bijdrage en doet dat erg goed. Ik zal het niet met hem over doelpunten hebben', sprak Ancelotti. Dan over Kroos, wiens moeder hem vroeg om bij te tekenen in Madrid.

'Je moet altijd je ouders respecteren, en bij de nieuwe generaties ontbreekt het daar nog wel eens aan. Hij zal zelf die beslissing maken. Maar als hij nu stopt, dan heeft hij wel ballen', besloot de trainer van Real Madrid. Kroos' contract in Bernabéu loopt deze zomer af.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.