Spaanse topper met open sluizen: na Girona ook Real gehavend

Reacties

Real Madrid kampt met fysieke malheur in aanloop naar de topper tegen Girona. De twee titeluitdagers treffen elkaar zaterdagavond, maar net zoals de rivaal is ook De Koninklijke getroffen door personele problemen.

Spaanse topper met open sluizen: na Girona ook Real gehavend
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
4 - 0
Girona
Girona

Woensdagmiddag werd al duidelijk dat Daley Blind de topper tegen de Madrilenen aan zich voorbij moest laten gaan. Tegen Real Sociedad liep de Oranje-international tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen op, nadat hij in blessuretijd een vraag aan de arbiter zou hebben gesteld. Girona ging in beroep, maar dat beroep werd afgewezen. Ook hoofdtrainer Míchel, die een rode kaart kreeg, ontbreekt in de hoofdstad.

Voor Carlo Ancelotti moet de puzzel ook nog gelegd worden. Volgens AS stapelen de zorgen zich namelijk op voor de hoofdstedelingen. Het Spaanse medium meldde woensdag dat Ancelotti drie dagen voor de topper op het trainingsveld zelfs geen enkele centrale verdediger tot zijn beschikking had.

Antonio Rüdiger is een twijfelgeval voor de tweestrijd met het dappere Girona. De Duitser werkt echter hard aan zijn herstel en maakt nog altijd kans om er bij te zijn. Voor Nacho Fernández wordt dat lastiger. De routinier is bezig aan een race tegen de klok, nadat hij te kampen kreeg met spierklachten. Eder Militão en David Alaba zijn door langdurige blessures sowieso niet van de partij. Een defensief duo gevormd door Aurélien Tchouaméni en Daní Carvajal lijkt het meest reële scenario.

Vinícius
Wie er ook niet bij lijkt te zijn, is Vinícius Júnior. De Braziliaanse vleugelflitser heeft een nekblessure. Daardoor heeft Ancelotti een hoop kopzorgen in aanloop naar een absolute topper.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
35
28
6
1
78-22
+56
90
2
Barcelona
35
23
7
5
72-43
+29
76
* Actueel tot en met 14 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.