Ancelotti heeft opvallende positie in gedachten voor Rüdiger

Reacties

Carlo Ancelotti verraste tegen Barcelona door met Antonio Rüdiger als linksback aan te treden. De trainer van Real Madrid liet doorschemeren in de Duits international een mogelijke opvolger van Marcelo te zien.

Ancelotti heeft opvallende positie in gedachten voor Rüdiger
© Pro Shots

Rüdiger speelde bij zijn vorige werkgever Chelsea steevast in het hart van de verdediging. Dat is ook de positie waar hij zich na zijn transfer naar Real Madrid op leek te moeten richten, maar Ancelotti heeft andere plannen. De 63-jarige oefenmeester wil vasthouden aan Éder Militão en David Alaba als centrale verdedigers. Dat betekent dat voor Rüdiger naar een andere positie moet worden gezocht.

Tijdens de vriendschappelijke ontmoeting met Barcelona (1-0 verlies) schoof Rüdiger een plekje op. Na het vertrek van Marcelo is Ferland Mendy de enige linksback in de selectie van de Spaanse landskampioen. 'Ik vond hem goed spelen', toonde Ancelotti zich lovend over de debutant. 'Ik ben niet gek. Antonio is een heel intelligente speler.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wisselen
'Hij kan op die positie spelen, maar hij kan tijdens de wedstrijd ook van positie wisselen met Alaba. Dat hebben ze vandaag niet gedaan, omdat het goed ging', ging Ancelotti door over zijn experiment. Een opmerkelijk detail is dat Alaba zijn carrière bij Bayern München juist begon als linksback. 'Maar ik wil Alaba alleen op linksback als de nood aan de man is. Ik wil het koppel van vorig seizoen niet uit elkaar halen.'

Real vervolgt de voorbereiding met wedstrijden tegen Club América en Juventus. Die dienen als opmaat naar de UEFA Super Cup. Op 10 augustus neemt Real het als winnaar van de Champions League op tegen Eintracht Frankfurt, dat de Europa League won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.