Raphinha geeft visitekaartje af met heerlijke goal in El Clásico

Reacties

Raphinha heeft meteen zijn visitekaartje afgegeven. De Braziliaanse miljoenenaankoop van Barcelona maakte in de nacht van zaterdag op zondag op heerlijke wijze de enige goal in de vriendschappelijke Clásico tegen Real Madrid.

Raphinha geeft visitekaartje af met heerlijke goal in El Clásico
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Enkele dagen terug pikte Raphinha bij zijn debuut in het oefenduel met Inter Miami ook al een doelpunt mee, maar dat was een van de zes treffers die Barcelona maakte. Zijn goal tegen Real zal de fans van de Catalanen langer bijblijven. Na 26 minuten haalde de van Leeds United overgekomen vleugelspits vanaf de rand van het strafschopgebied doeltreffend uit. Thibaut Courtois had geen antwoord op het schot in de bovenhoek. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de openingsfase had Courtois nog wel een goal van Robert Lewandowski voorkomen, toen de Poolse spits het probeerde met een hard schot in de korte hoek. Ook de uitermate actieve Ansu Fati was al gevaarlijk geweest met een schot voorlangs, maar Real kwam het dichtst bij een doelpunt. Federico Valverde teisterde de paal met een pegel van afstand.

In de tweede helft wisselden beide ploegen volop. Zo kwamen bij Barça onder anderen Memphis Depay en Frenkie de Jong binnen de lijnen. De eveneens ingevallen Pierre-Emerick Aubameyang kreeg nog een kans om de score te verdubbelen, maar knikte net naast. Ook collega-invallers Franck Kessié en Ousmane Dembélé waren nog dicht bij de 2-0, maar die bleef uit. Real Madrid had een kwartier na rust op gelijke hoogte kunnen komen via Marco Asensio, maar deed verder te weinig met het vele balbezit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.