Ancelotti heeft goed nieuws: 'Robben is in goede conditie'

Reacties

Arjen Robben kan dinsdag zijn eerste minuten in de voorbereiding van Bayern München maken. De 33-jarige aanvaller moest de oefentrip naar Azië laten schieten, omdat hij terugkeerde van vakantie met een tennisblessure. Inmiddels staat de Oranje-international er echter goed op.

Ancelotti heeft goed nieuws: 'Robben is in goede conditie'

Waar zijn ploeggenoten wedstrijden om de International Champions Cup tegen Arsenal, AC Milan, Chelsea en Internazionale speelden, bleef Robben samen met Jérôme Boateng achter in Zuid-Duitsland om aan zijn conditie te werken. De verwachting was al dat het duo gewoon fit zou zijn voor de seizoenstart en dat heeft trainer Carlo Ancelotti zondag bevestigd. 'Ze verkeren weer in goede conditie.' Alleen Manuel Neuer zit nog in de lappenmand.

Robben en Boateng kunnen daardoor deze week gewoon in actie komen tijdens het oefentoernooi om de Audi Cup, waaraan behalve Bayern ook Atlético Madrid, Liverpool en Napoli deelnemen. Thiago Alcántara, die met een blessure eerder terugkeerde uit Azië, is dan eveneens weer inzetbaar. Zelfs Franck Ribéry is mogelijk alweer fit. De Franse vleugelspits leek een vervelende enkelblessure te hebben opgelopen tegen Inter, maar de schade valt mee.

En dus kan Bayern op nagenoeg volle sterkte aan het nieuwe seizoen beginnen. Zaterdag wacht de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, de strijd om de Duitse Super Cup tegen het Borussia Dortmund van trainer Peter Bosz. Ook de zomeraanwinsten Sebastian Rudy en Niklas Süle kunnen dan al debuteren. Het Hoffenheim-duo (foto) won met Duitsland de Confederations Cup. 'Ze zullen ons sterker maken en zijn klaar voor een fantastisch seizoen!', aldus Ancelotti.

De Italiaanse trainer heeft door de komst van het tweetal weer meer opties in de as. De 21-jarige Süle gaat centraal achterin de concurrentiestrijd aan met Boateng, Hummels en Javi Martínez. De 27-jarige Rudy is als controleur feitelijk de opvolger van de gestopte Xabi Alonso. Verder bevestigde Ancelotti dat hij op het middenveld kiest uit Thiago, aanwinst Corentin Tolisso, Arturo Vidal en Renato Sanches (die mogelijk wordt verhuurd).

Voorin is er door het vertrek van Douglas Costa en de komst van James Rodríguez ook het nodige veranderd, al blijft Bayern deels afhankelijk van het op leeftijd rakende duo Robbery. Dat geldt in het geval van Oranje ook voor Robben. Bondscoach Dick Advocaat zal hopen dat Robben de duels met Dortmund, Chemnitzer FC (beker), Werder Bremen en Bayer Leverkusen (competitie) goed doorkomt richting de cruciale wedstrijd tegen Frankrijk op 31 augustus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.