Ancelotti: 'De rode kaart van Bellingham was onterecht'

Reacties

De wedstrijd tussen Valencia en Real Madrid van afgelopen weekend eindigde pittig. Jude Bellingham kreeg na de wedstrijd een rode kaart, maar trainer Carlo Ancelotti neemt hem niets kwalijk.

Ancelotti: 'De rode kaart van Bellingham was onterecht'
© Pro Shots
Valencia
Valencia
2 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid scoorde diep in blessuretijd, maar kort daarvoor had de scheidsrechter gefloten voor het einde van de wedstrijd. In het tumult dat vervolgens ontstond, kreeg Bellingham rood. 'Ik hoef niet met Bellingham te praten. Hij is een speler die alles geeft op het veld. Ik denk dat de rode kaart onterecht was. Hij was gefrustreerd, maar hij maakte geen enkele belediging', zei Ancelotti op de persconferentie in aanloop naar het duel met RB Leipzig in de Champions League.

Ancelotti kreeg de vraag of scheidsrechters na afloop voor de camera moeten komen om hun beslissingen toe te lichten. In Spanje is dat verboden. 'De waarheid is dat ik niet weet wat goed of slecht is. Er zijn mensen die beter kunnen zeggen wat het beste voor hen is', aldus Ancelotti.

Ancelotti heeft het duel met Valencia inmiddels een plekje gegeven. 'Mijn spelers willen leren, zich verbeteren en deel uitmaken van deze club. Ze doen er alles aan om te presteren.'

Wo 6 mrt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer J. Bellingham
Meer over J. Bellingham
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.