Amoah maakt zich op voor debuut bij SC Heerenveen

Matthew Amoah krijgt in het KNVB-bekerduel met Hollandia de kans in de basis van SC Heerenveen. Marco van Basten kondigde aan dat de spits aan de aftrap staat in het Abe Lenstra Stadion.

Amoah maakt zich op voor debuut bij SC Heerenveen

De trainer van Heerenveen kan donderdag (19.00 uur) niet beschikken over de geblesseerden Filip Djuricic (knie), Alfred Finnbogason (heup), Rajiv van La Parra (enkel), Oussama Tannane (spierblessure) en Mark Uth (schouder). 'Ze hebben een paar tikken gehad, en zijn niet fit genoeg om te spelen', aldus Van Basten.

'Onze fysiotherapeut Erik ten Voorde verwacht dat in elk geval de eerste drie genoemde spelers weer speelklaar zijn voor de wedstrijd van zondag tegen PEC Zwolle', vervolgde de woensdag 48 jaar geworden oefenmeester. De afwezigheid van het vijftal zorgt ervoor dat Amoah zijn langverwachte debuut kan maken.

De Ghanees kwam afgelopen zomer over van Mersin Idman Yurdu, maar mede door blessures kwam Amoah nog niet in actie namens de Friezen. 'Hij kan het morgen laten zien. De spitsen zijn bij ons op dit moment dun gezaaid, zeker nu ook Uth geblesseerd is geraakt. Hij was zeker een optie geweest om dit duel bij de selectie te zitten. Hij doet het de laatste weken goed bij de beloften.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's