Amine Boutrah moet nieuwe spits van Vitesse worden

Reacties

Vitesse hoopt de Franse spits Amine Boutrah aan de selectie toe te voegen. De club en de transfervrije aanvaller lijken elkaar te vinden in een driejarige overeenkomst.

Amine Boutrah moet nieuwe spits van Vitesse worden
© Pro Shots

Boutrah is een Franse aanvaller van Marokkaanse afkomst die het best tot zijn recht komt als centrumspits. Hij kan ook als aanvallende middenvelder, in de rug van een balvaste spits, spelen. De 22-jarige maakte namens Concarneau afgelopen seizoen indruk met twaalf goals en acht assists in de Franse derde divisie. Concarneau promoveerde mede dankzij de trefzekerheid en het voorbereidende werk van Boutrah.

Vitesse heeft de aanvaller al langere tijd in het vizier en weet dat er – door het goede seizoen dat de spits kende - concurrentie is van meerdere Franse clubs. De op Corsica geboren Boutrah kwam eerder uit voor Bastia en FC Lucciana en maakte in 2021 de overstap naar Concarneau.

Dat Vitesse zich richt op het versterken van de spitspositie is logisch gezien het feit dat de huurlingen Bartosz Bialek en Mohamed Sankoh zijn teruggekeerd naar hun Duitse werkgevers VfL Wolfsburg en VfB Stuttgart. Met Boutrah volgen de Arnhemmers de door de beoogde eigenaar Coley Parry gevoerde strategie: jonge transfervrije spelers met doorverkoopmogelijkheden aantrekken.

Boutrah moet de tweede nieuwe speler worden bij Vitesse. Middenvelder Mathijs Tielemans is – eveneens transfervrij – overgekomen van Jong PSV. Het Vitesse van Phillip Cocu begint aanstaande maandag aan de voorbereiding en hoopt dat de formaliteiten rond het contract van de Fransman dan afgewikkeld zijn.

Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.