Vitesse neemt middenvelder Tielemans over van PSV

Reacties

Mathijs Tielemans gaat een contract tekenen tot medio 2026 bij Vitesse. De Brabantse Jong PSV-speler is mondeling akkoord met de Arnhemmers en ondergaat maandag de medische keuring.

Vitesse neemt middenvelder Tielemans over van PSV
© Pro Shots

Dan zet de 21-jarige Tielemans ook zijn handtekening onder de verbintenis. Vitesse zag Tielemans afgelopen seizoen uitblinken in de beloftenploeg van PSV. Op basis van data en statistieken werd de middenvelder opgenomen in het elftal van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

Een doorbraak in PSV 1 zat er niet in voor de in Veldhoven geboren speler, zelfs een invalbeurt was hem niet gegeven. Wel behoorde hij een aantal keer tot de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Bij PSV liep zijn contract af, een aanbieding om zijn contract te verlengen zag hij niet zitten waardoor hij transfervrij overstapt. Tielemans, goed voor 77 duels en acht goals en acht assists voor Jong PSV, was vastberaden speelminuten te willen maken in de Eredivisie.

Vitesse troeft onder andere AZ en Utrecht af, ook het Engelse Wolverhampton Wanderers had Tielemans op de korrel. Het aantal spelers met een PSV-verleden in Arnhem neemt met Tielemans weer toe. Marco van Ginkel, Davy Pröpper en Nicolas Isimit-Mirin kwamen in de winterstop al naar Vitesse waar met Phillip Cocu en Chris van der Weerden al ex-PSV'ers in de staf rondlopen. Deze week voegde voormalig Vitesse-doelman Raimond van der Gouw zich daar ook bij.

Vitesse zwaaide met Matus Bero en Sondre Tronstad (naar Blackburn Rovers) twee middenvelders uit. Mark Diemers is een andere kandidaat om het middenveld in Arnhem te versterken.

Spelersprofiel

M. Tielemans


Geboortedatum:
26 april 2002
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Veldhoven
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
63 kg
Huidige club:
Vitesse
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.