Amerikaanse vrouwen verslaan Australië en pakken brons

De Amerikaanse vrouwen hebben een bronzen medaille gepakt op de Olympische Spelen. In het Kashimastadion wonnen de Amerikanen de troostfinale met 4-3 van Australië. Aanvoerder Megan Rapinoe scoorde twee keer voor de VS, net als Carli Lloyd.

Australië
Australië
3 - 4
Verenigde Staten

Amerika schakelde in de kwartfinale Nederland nog uit, in de halve finale was Canada met 1-0 te sterk voor de ploeg van Vlatko Andonovski.

Rapinoe wist zoals vaker haar ploeg op sleeptouw te nemen. Na acht minuten scoorde zij uit een hoekschop, maar lang kon Amerika er niet van genieten. Australië kwam na een goede bal van Caitlin Foord op gelijke hoogte via Sam Kerr.

Na het tweede doelpunt van Rapinoe en twee goals van Carli Lloyd leek de wedstrijd beslist te zijn: 1-4. Maar Australië toonde wederom veerkracht en kwam via Foord op 2-4. De aansluitingstreffer viel voor de Australische vrouwen eigenlijk net te laat. In de negentigste minuut scoorde Emily Gielnik op aangeven van Foord, maar niet veel later was het klaar in Japan.

Australië grijpt daardoor net naast een medaille, Amerika gaat met een bronzen plak richting huis. Donderdag om 04:00 uur Nederlandse tijd wordt de finale gespeeld tussen Zweden en Canada.