Amerikaanse bondscoach beducht voor Oranje: 'Een zeer goed team'

Reacties

Gregg Berhalter is apetrots na het bereiken van de knock-outfase met de Verenigde Staten. De bondscoach vindt dat zijn ploeg het heeft verdiend om de achtste finales te halen. Daar wacht zaterdag het Nederlands elftal.

Amerikaanse bondscoach beducht voor Oranje: 'Een zeer goed team'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 1
Verenigde Staten
Verenigde Staten

'Ik ben enorm trots', zei Berhalter op zijn persconferentie na de 1-0 zege op Iran. 'Dit is een geweldige kans, maar het is niet zo dat wij dit beschouwen als een eer. We verdienen het om hier te zijn. En we willen door. We willen niet naar huis zaterdag', benadrukte de 49-jarige oefenmeester, die als speler van 1994 tot 2000 in Nederland actief was voor achtereenvolgens PEC Zwolle, Sparta Rotterdam en SC Cambuur.

'Wij moeten nu herstellen van deze wedstrijd en dan gaan bedenken hoe we dit zeer goede Nederlandse team gaan bestrijden. We zullen een idee moeten verzinnen om ze te verslaan', aldus Berhalter. 'We zijn met twee doelen naar dit WK gekomen. Het eerste doel was de poulefase overleven. Vanaf nu kan alles gebeuren. Het enige dat wij moeten doen is het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Dus het heeft geen zin om al te bespreken hoe ver we kunnen komen', zei hij desgevraagd.

De defensieve stabiliteit van de VS geeft Berhalter moed. Zijn ploeg incasseerde slechts één doelpunt in de groepsfase en hield de nul tegen Engeland en Iran. 'Het is de eerste keer in 92 jaar dat we twee keer de nul houden op een WK, dus de jongens doen duidelijk iets goed', zei Berhalter. 'Deze groep is weerbaar, is een echte eenheid en stopt enorm veel energie in iedere wedstrijd. En daarbij spelen we behoorlijk goed voetbal. Dat is de American spirit.'

Wereldkampioenschap

Stand Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Verenigde Staten
Meer over Verenigde Staten
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.