Ambitieus Marseille toont spierballen op transfermarkt (en is nog niet klaar)

Reacties

Olympique Marseille pakt door op de transfermarkt en wil komend seizoen de Franse top aanvallen. Dat lijkt in ieder geval het signaal te zijn van de club uit Zuid-Frankrijk.

Ambitieus Marseille toont spierballen op transfermarkt (en is nog niet klaar)
© Pro Shots

Konrad de la Fuente (Barcelona), Gerson (Flamengo), Mattéo Guendouzi (Arsenal) en Cengiz Ünder (AS Roma) werden de afgelopen dagen al aangekondigd als aanwinsten, terwijl de Argentijnse verdediger Leonardo Balerdi definitief werd overgenomen van Borussia Dortmund. De Fransen willen volgens L’Équipe nu de talentvolle verdediger William Saliba van Arsenal inlijven. Het management van de in Marseille geboren Ivoriaanse vleugelaanvaller Jérémie Boga (Sassuolo) heeft ook al gesproken met Marseille's president Pablo Longoria, meldt Foot Mercato.

Meer transfers in de pijplijn
Doelman Pau Lopez is ook dicht bij een overgang naar Stade Vélodrome, dat verraadde foto's met supporters op social media. De keeper komt over van AS Roma en moet, als hij zijn medische keuring doorstaat, de strijd aangaan met de ervaren Steve Mandanda. L’Équipe weet dat de 26-jarige Lopez voor een jaar gehuurd wordt, met een koopoptie. Voor centraal achterin wilde Marseille de transfervrije David Luiz aantrekken, maar volgens La Provence wordt er nu doorgeschakeld naar de 26-jarige Luan Peres van het Braziliaanse Santos.

In januari 2021 legde Marseille oud-Ajax-spits Arkadiusz Milik al op huurbasis (met koopoptie) vast. In de laatste competitiewedstrijd voor Marseille raakte hij echter geblesseerd aan zijn knie, waardoor hij ook het EK miste. De vraag is wanneer de Poolse spits terugkeert.

'Minimaal Champions League'
Eigenaar Frank McCourt was in gesprek met L’Équipe duidelijk over de ambities voor komend seizoen. Zijn club moet hoger eindigen dan vorig seizoen, toen de vijfde plek het eindstadion was. 'Marseille moet elk jaar in de Champions League spelen, dat is een verplichting. Ik heb grote ambities bij deze club, het is mijn passie. Ik ben vastberaden om de top te bereiken. De Marseille-fans verdienen een grote club met goede resultaten', vertelt McCourt, die voorlopig niet van plan is de club te verkopen.

McCourt investeert zelfs 40 tot 55 miljoen euro extra in de club. Dit om ervoor te zorgen dat Les Olympiens zo weinig mogelijk last hebben van de problemen met de tv-rechten in Frankrijk. TV-zender Mediapro zit in financieel zwaar weer en kan minder uitbetalen aan de clubs in de Ligue 1.

Hoe dan ook, het 'nieuwe Marseille' begint, een maand voor de start van Ligue 1, al aardig vorm te krijgen.

Montpellier
Montpellier
2 - 3
Olympique Marseille
Olympique Marseille
Bekijk hier al onze video's
Meer Olympique Marseille
Meer over Olympique Marseille
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Meer W. Saliba
Meer over W. Saliba
Meer J. Boga
Meer over J. Boga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.