Arsenal niet geheel tevreden met gelijkspel tegen 'beste team ter wereld'

Reacties

William Saliba is niet tevreden met een gelijkspel tegen Manchester City. Zowel Mikel Arteta als de Fransman vond dat Arsenal in ieder geval niet moest verliezen, maar echt tevreden zijn met een punt staat nu ook niet in het woordenboek.

Arsenal niet geheel tevreden met gelijkspel tegen 'beste team ter wereld'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
0 - 0
Arsenal
Arsenal

Arsenal ging de Premier League-topper met één punt voorsprong in op City. Gezien de 0-0 einduitslag, is dat nog steeds het geval. 'We hebben opnieuw een grote stap gezet vandaag', begint Arteta in gesprek met de BBC. 'Ik denk dat de beste kansen voor ons waren. We waren heel agressief en individueel moet je op je best zijn. Ik denk dat de laatste keer dat zij niet in het Etihad wisten te scoren ergens in 2021 was', aldus de Spanjaard, die weet dat er een eind is gekomen aan de homestreak van City. Het was alweer 57 wedstrijden geleden dat de club niet in eigen huis wist te scoren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Alles bij elkaar genomen was Arteta overstemmend positief over het resultaat. 'Hoe we ons individueel en als team hebben geprofileerd was fenomenaal. Het was een hele lastige test voor ons, maar als je niet kan winnen, dan moet je zeker niet verliezen.'

Saliba
Met die laatste uitspraak van Arteta was ook Saliba het eens. De verdediger verscheen voor de camera’s van SkySports. 'Als je niet kan winnen, dan moet je niet verliezen. Dat hebben we goed gedaan, maar met één punt kunnen we niet tevreden zijn.'

Hoe Saliba tegen de status van dit City aankijkt, wordt ook direct duidelijk. 'We weten dat zij het beste team ter wereld zijn. We hebben geen tegengoals gehad, maar ook niet gescoord. Ik denk dat we goed verdedigd hebben en dat we zo door moeten gaan', besluit de Franse international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.