Zwakke Premier League-topper kent ondanks remise toch een winnaar

Reacties

Manchester City – Arsenal werd zondagavond een wedstrijd van niets. De Premier League-topper, al wekenlang rood omcirkeld in de voetbalgenda's, kwam geen moment op gang en eindigde dus doelpuntloos. De lachende derde: Liverpool.

Zwakke Premier League-topper kent ondanks remise toch een winnaar
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
0 - 0
Arsenal
Arsenal

City had de overhand in de eerste fase, maar het was Arsenal dat dreigde. Gabriel Jesus kreeg de bal van tien meter alleen niet tussen de palen. Nathan Aké kreeg de eerste kans voor de thuisploeg, maar kwam niet tot een gecontroleerd schot. Erger nog voor de Nederlander: halverwege de eerste helft moest hij zich laten vervangen met een blessure. Rico Lewis viel in.

Topwedstrijden in de Premier League hebben de neiging om buitengewoon spectaculair of immens tegenvallend te zijn: deze kraker viel in die laatste categorie. In de eerste helft zullen Pep Guardiola en Mikel Arteta zich hebben geërgerd aan de overvloed aan slordigheden. Arteta was naar de huiskamer van zijn leermeester afgereisd met het doel om er niet te verliezen, en dat plan slaagde voor rust prima. Afgezien van een kans voor Erling Haaland kon City weinig uitrichten met het vele balbezit.

Er had peper in de thee gezeten. Na rust opende Mateo Kovacic de beschietingen met een mooie poging, de middenvelder krulde net naast. Aan de overkant kwam Jesus een teenlengte tekort om zijn ex-werkgever aan het kruis te nagelen. De opwinding verdween snel weer. Arsenal had zijn positionering prima in orde, City kon niks uitrichten. Kevin De Bruyne, bijvoorbeeld, had een zeldzame dag zonder ingevingen.

In de slotfase was het City dat duidelijk de meeste moeite stak in het maken van een doelpunt, al werd invaller Leandro Trossard op de tegenstoot nog bijna de apostel met het laatste woord. De Belg stuitte op doelman Stefan Ortega. Meer grote kansen waren er niet in het restant van de partij.

Op negen etappes van het einde is Liverpool de nieuwe koploper. The Reds hebben het dus weer in eigen hand – als de ploeg van Jürgen Klopp geen punten morst, kan niemand er iets aan doen dat de kampioensbeker op 19 mei in de hemel boven Anfield wordt getorst.

Bekijk de samenvatting van deze wedstrijd hieronder:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
35
25
5
5
85-28
+57
80
2
Manchester City
34
24
7
3
82-32
+50
79
3
Liverpool
35
22
9
4
77-36
+41
75
4
Aston Villa
35
20
7
8
73-52
+21
67
* Actueel tot en met 2 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.