Met Edson Álvarez in de basis heeft Mexico wederom goede zaken gedaan in de strijd om een WK-ticket. De Verenigde Staten stelden juist weer teleur, op een voor Sergiño Dest extra vervelende avond.

Costa Rica
0 - 1
Mexico
Mexico

De CONCACAF-kwalificatiereeks bestaat uit een grote poule van acht landen die strijden om drie rechtstreekse WK-tickets en één plaatsbewijs voor de play-offs. In dat opzicht deed Mexico een paar dagen geleden al goede zaken door de eerste wedstrijd met 2-1 te winnen van Jamaica, terwijl de op papier belangrijkste concurrenten punten verspeelden. In de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) volgde er een tweede zege voor El Trí.

In het uitduel met Costa Rica was een rake penalty van Orbelín Pineda op slag van rust genoeg voor de zege. Opvallend: de aanvaller was een paar minuten eerder pas ingevallen vanwege een blessure van ploeggenoot Alexis Vega. Bij Mexico speelde Ajax-middenvelder Edson Álvarez de hele wedstrijd, terwijl aanvoerder Andrés Guardado (ex-PSV) een kwartier voor tijd werd gewisseld.

Verenigde Staten
1 - 1
Canada
Canada

Waar de Mexicanen dus voor de tweede keer wonnen, liepen de Verenigde Staten tegen een nieuwe domper op. Na de 0-0 bij El Salvador kwamen de Amerikanen nu thuis niet verder dan een 1-1 tegen Canada. Kort na rust maakte Brenden Aaronson nog wel de openingsgoal voor het thuisland, maar Besiktas-goalgetter Cyle Larin bepaalde namens Canada de eindstand.

Een extra tegenvaller voor Team USA was het uitvallen van Dest. De rechtsback van Barcelona (ex-Ajax) moest vlak voor rust naar de kant met een blessure, de ernst daarvan is nog niet bekend. Hoe dan ook: de 1-1 is vooral (weer) goed nieuws voor Mexico, dat na twee duels al een gaatje heeft geslagen.