'Als speler vond ik Belenenses al wel een mooie club'

Mitchell van der Gaag staat op het punt te worden benoemd als de nieuwe hoofdtrainer van Belenenses. De veertigjarige oefenmeester was sinds zijn ontslag bij Marítimo in september 2010 zonder werkgever.

'Als speler vond ik Belenenses al wel een mooie club'

'De verwachting is dat het uiterlijk maandag wordt afgerond', zegt Van der Gaag, die akkoord is over een driejarig contract. Belenenses, dat bekend staat als de derde club van Lissabon, degradeerde twee seizoenen terug uit het de hoogste afdeling. Afgelopen seizoen eindigde de landskampioen van 1946 op de vijfde plaats.

'Ze hebben het de laatste jaren wat moeilijk gehad, maar er is nu een investeringsgroep die de club steunt', weet de oud-verdediger van onder meer PSV, Sparta en FC Utrecht.

'Nee, vooraf had ik geen enkele binding met Belenenses. Maar dit is een mooie club. Als speler heb ik een paar keer tegen ze gespeeld. Ze hebben een mooi stadion (Estádio do Restelo, capaciteit 29 duizend, red.) en ook de historie is fraai. Als speler heb ik wel eens gedacht dat Belenenses, bij een vertrek bij Marítimo, mooi zou zijn om er te voetballen…' (Vincent Okker) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's