'Als Feyenoord wint, is elke uitslag bij PSV-Ajax gunstig'

Feyenoord-trainer Ronald Koeman begrijpt dat zondag de kraker PSV-Ajax meer aandacht zal krijgen dan de broedertwist die hij op bezoek bij RKC Waalwijk uit dient te vechten. De Rotterdammers willen de titelhoop door een zege in leven te houden.

'Als Feyenoord wint, is elke uitslag bij PSV-Ajax gunstig'

'Het is logisch dat die wedstrijd veel aandacht trekt, maar wij moeten naar onszelf kijken', vertelt Koeman op de clubwebsite over de kraker in Eindhoven en zijn eigen wedstrijd. 'Voor ons is dat duel pas interessant als we zelf weten te winnen. Als dat lukt kan in principe elke uitslag in Eindhoven gunstig voor ons zijn', doelt hij op de onderlinge afstand met de topploegen die nu vier punten (Ajax) en een punt (PSV en Vitesse) bedraagt.

Een steun in de rug is dat de jongste Koeman nog nooit verloor van zijn broer Erwin in de vier voorgaande ontmoetingen. 'Maar dat kan ook betekenen dat het moment waarop zo'n serie wordt doorbroken steeds dichterbij komt. Zowel zij als wij hebben de punten hard nodig, dus van cadeautjes aan elkaar zal geen sprake zijn.' Koeman zal zaterdag beslissen of hij Lex Immers zal opstellen in Waalwijk. De aanvallende middenvelder is snel hersteld van de enkelblessure die hij in het uitduel met SC Heerenveen (2-0 verlies) opliep.

'Lex heeft zonder problemen getraind', aldus Koeman. 'Zijn herstel is daarmee snel gegaan. Lex verzet veel werk binnen de ploeg. Dat is zeker ook gebleken in de afgelopen wedstrijden toen hij niet meedeed, zonder daarmee kritiek te hebben op anderen. Voor ons is het heel belangrijk als Immers zondag fit is', erkent Koeman de waarde van de Hagenaar. Reservedoelman Kostas Lamprou is er bij RKC niet bij vanwege een kniekwetsuur. Ronald Graafland is zijn vervanger, hij staat ook nog eens op het punt zijn aflopende verbintenis bij Feyenoord te verlengen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen