Almere City laat Heracles zich terugvechten na rode kaart

Reacties

Heracles Almelo en Almere City hebben de punten gedeeld na een waar voetbalgevecht. De Almeloërs knokten zich met elf tegen tien terug tegen Almere na een rode kaart van Thomas Robinet: 2-2.

Almere City laat Heracles zich terugvechten na rode kaart
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
2 - 2
Almere City FC
Almere City FC

Het duel tussen Heracles en Almere was er één tussen twee concurrenten. De Almeloërs gingen het duel in met een achterstand van vijf punten op Almere. Heracles kreeg dus een uitgelezen mogelijkheid om die achterstand wat te verkleinen.

Waar het publiek in Almelo wellicht wat vuurwerk van de thuisploeg verwachtte in de openingsfase, kwam dat toch grotendeels van de uitploeg. Op een schot van PSV-huurling Frederik Oppegård na was het de promovendus die op de deur klopte. Dat gebons werd alsmaar harder, toen Yoann Cathline doorbrak. De linkervleugelverdediger kwam oog in oog met Heracles-doelman Michael Brouwer. Cathline faalde niet en schoot beheerst binnen.

Heracles had zijn handen vol aan Almere. Letterlijk. Zo'n tien minuten voor rust trok Ruben Roosken aan de noodrem. Kornelius Hansen kwam ietwat gelukkig in een kansrijke schietpositie, maar hij werd naar de grond gewerkt. De daaropvolgende strafschop was besteed aan Robinet, die zijn negende van het seizoen maakte.

Erwin van de Looi had genoeg gezien en besloot resoluut in te grijpen. Met Mohamed Sankoh, Jannes Wieckhoff en Thomas Bruns voor Emil Hansson, Roosken en Jordy Bruijn voerde de trainer van Heracles na de rust drie wissels door. Dat wierp direct zijn vruchten af. Bij het eerste gevaar kreeg de thuisploeg direct een strafschop, die feilloos werd binnen gewerkt door Jizz Hornkamp. De zorgen namen toe bij Almere.

Niet veel later werden die zorgen nog groter. Robinet, die eerder in de wedstrijd dus al goed was voor een assist en goal, gaf een ellenboogstoot aan Kelvin Leerdam. De voormalig speler van onder meer Feyenoord en Vitesse moest zich met een bebloed gezicht laten behandelen. De Franse spits kreeg de rode kaart, waardoor Almere verder moest met tien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met z'n elven gingen de Heraclieden verder op jacht tegen de tien van Almere. Dat resulteerde al snel in meer gevaar. Nordin Bakker pakte eerst een harde afstandsknal van Ajdin Hrustic. Niet veel later moest Bakker toch vissen. Het was diezelfde Hrustic die de bal na een vlotte combinatie met Hornkamp in de hoek krulde en daarmee de stand gelijk bracht.

Heracles bleef aandringen en werd steeds gevaarlijker. De ingevallen Bruns pegelde op de lat na goed doorzetten van Oppegård via de linkervleugel, maar ook aan de andere kant kwam er nog een kans op de drie punten. Peer Koopmeiners trof Brouwer op zijn weg en ook de rebound van Corryn wilde er niet in. In de acht minuten blessuretijd werd uiteindelijk niet meer gescoord.

Door de puntendeling vinden we Almere na 24 speelronden terug op de twaalfde plek in de Eredivisie. Heracles moet naar beneden kijken. Concurrenten Excelsior en RKC Waalwijk verloren hun wedstrijden, maar het verschil met de twee clubs bedraagt respectievelijk twee en vijf punten.

Cijfers

Heracles Almelo Nederland

Almere City FC Nederland

Almere City FC Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
11
PEC Zwolle
31
9
8
14
43-59
-16
35
12
Fortuna Sittard
31
9
8
14
36-55
-19
35
13
Almere City FC
31
7
12
12
31-51
-20
33
14
Heracles Almelo
31
9
5
17
41-65
-24
32
15
Excelsior
31
5
11
15
46-66
-20
26
16
RKC Waalwijk
31
6
7
18
31-52
-21
25
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.