Allegri: Douglas Costa had De Jong tweede geel moeten bezorgen

Reacties

Juventus-trainer Massimiliano Allegri vindt dat Douglas Costa in de tweede helft van het heenduel met Ajax in de kwartfinale van de Champions League (1-1) slimmer had moeten zijn. De Braziliaanse vleugelspits ontweek een tackle van Frenkie de Jong, die al geel op zak had.

Allegri: Douglas Costa had De Jong tweede geel moeten bezorgen

De actie van Douglas Costa leidde uiteindelijk tot niets en had volgens Allegri veel meer effect kunnen hebben als hij op een andere manier gebruik had gemaakt van de situatie. 'Douglas had zijn been moeten laten staan, omdat De Jong al een gele kaart had gekregen en van het veld zou zijn gestuurd. Dan had hij de return gemist', zei de Italiaanse coach na afloop bij Sky Italia.

Allegri weet dat wedstrijden op het allerhoogste niveau ook door dat soort details kunnen worden beslist. 'Ook op basis van dit soort dingen win je wedstrijden. Niet iedereen speelt altijd clean…', aldus de trainer van Juve, die De Jong na afloop roemde om zijn tactische slimme spel. Ook in Turijn zal zijn ploeg dus weer rekening moeten houden met de 21-jarige middenvelder.

Ajax en Juventus treffen elkaar komende dinsdag in de return van de kwartfinale, waarvoor aan Amsterdamse zijde Nicolás Tagliafico wel geschorst is. De Argentijnse linksback incasseerde in de Johan Cruijff Arena een gele kaart. Noussair Mazraoui was voor het heenduel in Amsterdam geschorst, maar is wel weer speelgerechtigd voor het duel in Turijn. Joël Veltman verving hem woensdagavond.

'Mooi om te zien dat Frenkie de Jong juist in de CL met zo veel bravoure speelt'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.