'Alleen verdedigers Real Madrid beter dan Van Dijk'

Reacties

Virgil van Dijk mag zich een van de beste verdedigers ter wereld noemen. Volgens de prestigieuze top 100 van The Guardian zijn er alleen bij Real Madrid betere te vinden.

'Alleen verdedigers Real Madrid beter dan Van Dijk'

In de top 100 van The Guardian is Van Dijk de nummer 24. Hoewel de eerste tien nog niet bekend zijn, heeft het er alle schijn van dat de Oranje-aanvoerder daarmee de derde centrale verdediger op de lijst van de Britse krant is. Alleen Raphaël Varane (12) en Sergio Ramos (17) worden hoger ingeschat door de nodige oud-voetballers en journalisten uit binnen- en buitenland die zijn ingeschakeld. Ook Real Madrid-linksback Marcelo staat met een achttiende plaats hoger dan Van Dijk.

Voor Van Dijk is deze uitkiezing een bevestiging van een prima jaar, waarin VI's Man van het Jaar na zijn recordtransfer al snel zijn draai vond bij Liverpool en ook bij Oranje de nodige successen boekte. 

Van Dijk is een van de vier Oranje-internationals die prijken in de top 100 van The Guardian, die afgelopen jaren alleen Arjen Robben verkoos. Memphis Depay, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong werden ook geschaard tot de beste spelers van 2018.

'Van Dijk belichaamt de ommekeer van Oranje'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.