Alleen Neuer doorbreekt Spaanse hegemonie in World 11

Reacties

De FIFA FIFPro World 11 wordt bijna volledig gedomineerd door Barcelona en Real Madrid. Alleen doelman Manuel Neuer van Bayern München vormt een uitzondering op de Spaanse hegemonie.

Alleen Neuer doorbreekt Spaanse hegemonie in World 11

Neuer is de enige speler in het sterrenelftal van de FIFA en de internationale spelersvakbond die het afgelopen jaar niet actief was voor Barça of Real Madrid. Het betekent dat er geen enkele Premier League-speler tot het sterrenensemble behoort. Bijna was dat wel zo, maar Paul Pogba (Manchester United) kwam ten opzichte van Toni Kroos (Real Madrid) twee stemmen tekort.

De Koninklijke is daardoor hofleverancier van de FIFPro World 11, met vijf spelers. Behalve Kroos behoren Sergio Ramos, Marcelo, Luka Modric en Cristiano Ronaldo tot het team. Barcelona levert vier spelers: Gerard Piqué, Andrés Iniesta, Luis Suárez en Lionel Messi.

Het elftal wordt gecompleteerd door een speler die in de zomer van Barcelona naar de Serie A verhuisde: Daniel Alves. De 33-jarige rechtsback van Juventus is daarmee de enige vertegenwoordiger van de Italiaanse competitie in het wereldelftal van de wereldvoetbalbond en de spelersvakbond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.