Alleen een waar mirakel kan Van Bronckhorst nog kampioen maken

Reacties

Het is nog net even te vroeg om de champagne nu al te ontkurken, maar Celtic is zo goed als zeker van de Schotse landstitel. Dankzij de thuiszege van zaterdagmiddag op Heart of Midlothian kan het alleen in theorie nog misgaan voor de ploeg van manager Ange Postecoglou.

Alleen een waar mirakel kan Van Bronckhorst nog kampioen maken
© Pro Shots
Celtic
Celtic
4 - 1
Heart of Midlothian
Heart of Midlothian

Celtic had na het faillissement van Glasgow Rangers jarenlang geen last van concurrentie in de Schotse Premier League en werd tussen 2012 en 2020 negen keer op rij kampioen. Het inmiddels weer opgekrabbelde Rangers voorkwam vorig jaar onder leiding van Steven Gerrard een legendarische tiende Celtic-titel in successie. Gerrard vertrok in november naar Aston Villa en werd bij Rangers opgevolgd door Giovanni van Bronckhorst.

Op het moment dat Van Bronckhorst begon op Ibrox Park, stond Rangers nog bovenaan. De koppositie kon echter niet vastgehouden worden en de kampioen werd gepasseerd door aartsrivaal Celtic. Vorige week had Rangers een laatste kans om de titelstrijd toch weer spannend te maken, maar de Old Firm eindigde in een 1-1 gelijkspel. Nu heeft Celtic het kampioenschap bijna binnen.

Zaterdag was het nog wel even schrikken voor de lijstaanvoerder, toen de bezoekers al in de derde minuut op voorsprong kwamen. Celtic raakte echter niet in paniek en trok de wedstrijd via goals van Daizen Maeda (foto boven), Kyogo Furuhashi, Matthew O'Riley en voormalig VVV-topschutter Giorgos Giakoumakis naar zich toe. Celtic heeft nu negen punten meer dan Rangers, dat dit seizoen nog drie competitieduels speelt. Bovendien is ook het doelsaldo van de koploper beter. Het moge duidelijk zijn: alleen een wonder kan Van Bronckhorst, die met Rangers in de Europa League-finale staat, nog kampioen maken.

Celtic stevent dus af op de 52ste landstitel uit de clubgeschiedenis. Dat zijn er nog drie minder dan recordkampioen Rangers.

de doelpunten bij celtic - hearts in beeld

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.