Alle winnaars van het FIFA-gala op een rij

Reacties

Het regende maandagavond prijzen bij het FIFA-gala in Londen. Cristiano Ronaldo en Lieke Martens werden verkozen tot beste voetballer en voetbalster ter wereld, maar zij waren lang niet de enigen die in de prijzen vielen.

Alle winnaars van het FIFA-gala op een rij

Fair Play Award

Zo werd er onder meer een FIFA Fair Play Award uitgereikt. Die ging dit jaar naar Francis Koné. De 26-jarige Togolees kreeg die bijzondere prijs voor zijn extreem alerte ingrijpen in een competitiewedstrijd in de Tsjechische competitie.

Met zijn club Slovacko speelde hij eind februari een wedstrijd tegen Bohemians. Martin Berkovec, de doelman van Bohemians kwam na een half uur ontzettend hard in botsing met een ploeggenoot en raakte buiten bewustzijn. Koné zag het incident van dichtbij aan, dacht geen moment na en greep meteen in. De Slovacko-spits zorgde ervoor dat Berkovec zijn tong niet inslikte en redde daarmee zijn leven.

Het was niet eens de eerste keer dat Koné een dergelijke ingreep verrichte, sterker nog: hij deed het al drie keer eerder. Maandagavond kreeg hij daarvoor de Fair Play Award.

Fan Award

Opnieuw was er een verkiezing voor de beste fans. Die strijd ging tussen de supporters van Borussia Dortmund, FC Kopenhagen en Celtic. De Duitsers onderscheidden zich door na de aanslag op de spelersbus van Dortmund de bezoekende fans van AS Monaco onderdak te bieden. De fans van Kopenhagen vierden de bekerwinst met een gehandicapte supporter. Maar de prijs ging naar de fans van Celtic, die zich van hun beste kant lieten zien op de laatste speeldag van het voorbije seizoen. 'Een ongelooflijke eer', noemde een delegatie van de Schotse club de award.

Bekijk hieronder (via YouTube) beelden van de sfeeractie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heart of Midlothian FC. De supporters van The Bhoys vierden dat Celtic precies vijftig jaar eerder de Europa Cup won.

Puskás Award

World 11

Trainer van het Jaar (vrouwen)

Trainer van het Jaar (mannen)

Speelster van het Jaar

Speler van het Jaar

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.