Hypersuccesvolle Zidane nu wél de beste ter wereld

Reacties

Zinedine Zidane heeft maandagavond de FIFA-prijs voor Trainer van het Jaar gewonnen. De 45-jarige Fransman werd daarmee beloond voor zijn prijzenregen bij Real Madrid.

Hypersuccesvolle Zidane nu wél de beste ter wereld

Zidane nam het in de verkiezing voor beste coach op tegen Antonio Conte en Massimiliano Allegri. Het Italiaanse duo leidde respectievelijk Chelsea en Juventus naar het landskampioenschap, laatstgenoemde pakte ook de Coppa Italia en haalde de finale van de Champions League. Daar legde Allegri het echter af tegen het Real Madrid van Zidane (1-4).

Het succes van Zidane bij Real is ongekend. Sinds hij op 5 januari 2016 het stokje overnam van Rafael Benítez leidde hij De Koninklijke naar twee Champions League-titels, de Spaanse landstitel, twee Europese Super Cups, de Spaanse Super Cup en het WK voor clubs.

Vorig jaar legde Zidane het bij de FIFA-verkiezing nog af tegen Claudio Ranieri, die Leicester City naar de wonderbaarlijke landstitel leidde. Portugese bondscoach Fernando Santos werd toen derde. Zidane kreeg de FIFA-award maandagavond op het gala in Londen uitgereikt door Ranieri.

Zidane droeg zijn trofee op aan zijn spelers, van wie er meerderen aanwezig waren in Londen. Cristiano Ronaldo werd namelijk verkozen tot Speler van het Jaar, terwijl de Portugees samen met Sergio Ramos, Marcelo, Toni Kroos en Luka Modric eveneens een plaatsje in het Elftal van het Jaar had.

Percentages stemmen FIFA Trainer van het Jaar 
1. Zinedine Zidane46,22%
2. Antonio Conte11,62%
3. Massimiliano Allegri8,78%
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.