Algerije stapt naar FIFA om Kameroen WK-ticket te ontnemen

Reacties

Algerije wil het verloren WK-kwalificatieduel met Kameroen laten overspelen en heeft daarvoor een verzoek ingediend bij de FIFA. Kameroen stelde afgelopen dinsdag een WK-ticket veilig via een overwinning na verlenging, maar de bond van Algerije spreekt van een arbitrale dwaling.

Algerije stapt naar FIFA om Kameroen WK-ticket te ontnemen
© Pro Shots
Algerije
Algerije
nv
1 - 2
Kameroen
Kameroen

Algerije en Kameroen stonden afgelopen dinsdag tegenover elkaar in een absolute kraker, in de laatste twee minuten van de verlenging werd tweemaal gescoord. RKC Waalwijk-verdediger Ahmed Touba leek zijn land naar het WK in Qatar te koppen, maar kort daarna werd Karl Toko Ekambi juist matchwinner voor Kameroen.

Scheidsrechter Bakary Gassama heeft volgens Algerije een ernstige fout gemaakt in de eerste helft. Eric Maxim Choupo-Moting kwam toen namens Kameroen tot scoren, maar dit gebeurde na een vermeende duwfout (zie video onder). Een speler van Kameroen leek een tegenstander tegen de Algerijnse keeper aan te duwen, die na de botsing de treffer van Choupo-Moting niet kon voorkomen. Door dat doelpunt dwong Kameroen een verlenging af in Blida.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We hebben bezwaar aangetekend tegen de schandalige arbitrage die de uitslag van de play-off-wedstrijd Algerije-Kameroen heeft vertekend', is de duidelijke taal van Algerije in een statement. 'We zijn vastbesloten om alle wettelijk toegestane middelen te gebruiken om het recht te laten zegevieren en de wedstrijd opnieuw te spelen.'

De loting voor het WK, met Kameroen in Pot 4, wordt vrijdag verricht. Momenteel zijn er nog drie lege plekken in het deelnemersveld, maar mogelijk krijgt de situatie tussen Algerije en Kameroen nog een staartje. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat een kwalificatieduel in Afrika overgespeeld moet worden. In 2016 versloeg Zuid-Afrika tegenstander Senegal via een omstreden penalty, na onderzoek van de FIFA werd besloten dat de wedstrijd overgespeeld moest worden. De 'returnwedstrijd' won Senegal wel, waardoor dat land zich mocht melden op het WK in Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.