Serero met Zuid-Afrika voor WK op herhaling door corrupte arbiter

Reacties

De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Zuid-Afrika en Senegal van 12 november 2016 moet worden overgespeeld. Dat heeft de FIFA maanden na de veroordeling van scheidsrechter Joseph Lamptey vanwege matchfixing alsnog besloten.

Serero met Zuid-Afrika voor WK op herhaling door corrupte arbiter

De Ghanese arbiter werd in maart al levenslang geschorst door de disciplinaire commissie van de FIFA nadat hij schuldig werd bevonden. Hij blunderde vorig jaar november volop, met Zuid-Afrika als de ploeg die daarvan profiteerde. Lamptey zag bijvoorbeeld een handsbal van de Senegalese verdediger Kalidou Koulibaly en gaf een strafschop. In werkelijkheid bleek de mandekker van Napoli de bal met zijn knie te raken. Zuid-Afrika won met 2-1, mede dankzij een goal van Vitesse-middenvelder Thulani Serero.

De WK-kwalificatiewedstrijd wordt overgespeeld in de interlandperiode in november. Er moet nog een geschikte datum worden gevonden. Senegal en Zuid-Afrika zijn nog volop in de race voor een ticket voor het eindtoernooi in Rusland. Hieronder de stand in Groep D, waarin de nummer één zich plaatst voor het WK. De zege van Zuid-Afrika op Senegal is in de tabel nog meegenomen.

LandDuelsPuntenDoelcijfers
1.Burkina Faso465-3
2.Kaapverdië464-6
3.Senegal455-4
4.Zuid-Afrika445-6
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.