Alderweireld krabbelt terug: 'Die uitspraak was een opwelling'

Reacties

In de euforie verklaarde Toby Alderweireld een terugkeer in het Belgische elftal niet uit te sluiten. Die uitspraken moeten niet serieus genomen worden, vertelt hij een paar weken na het kampioensfeest van Antwerp FC.

Alderweireld krabbelt terug: 'Die uitspraak was een opwelling'

Na het WK in Qatar zette Alderweireld een punt achter zijn loopbaan als international. Nadat hij Antwerp hoogstpersoonlijk naar de titel geschoten had, zette hij de deur toch weer op een kier. 'De jongens die nu bij de nationale ploeg zitten verdienen hun plek en ik heb niet het recht om te zeggen dat ik er bij het EK wel bij moet zijn. Ik heb die rustperiodes nodig tijdens de interlandbreak, dus die uitspraak over de nationale ploeg was eerder een opwelling. Dat de bondscoach me heeft opgebeld, dat waardeer ik wel. Maar als ik iets doe, wil ik het goed doen: kwaliteit boven kwantiteit', zegt Alderweireld nu, opgetekend door Het Nieuwsblad.

Alderweireld heeft zijn winnende goal tegen KRC Genk vaak terugzien, heel vaak zelfs. 'Ik ga daar niet over liegen. In de eerste week na de titel heb ik ze om het halfuur bekeken. Maar dat gaat wel in dalende lijn.'

'Het zal een emotionele opwelling na het behalen van de titel geweest zijn. De volgende keer in september zullen we wel zien. Niet vergeten dat hij er een punt achter zette. Dat hij die beslissing nam. De deur blijft open staan', zei de Belgische bondscoach Domenico Tedesco onlangs al.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.