Alarmfase één in Wales na blessure Gareth Bale

Reacties

Een maand voor de start van het WK heeft Gareth Bale een blessure opgelopen. De sterspeler en aanvoerder van de nationale ploeg van Wales zorgt daarmee voor schrik in eigen land.

Alarmfase één in Wales na blessure Gareth Bale
© Pro Shots
Los Angeles
Los Angeles
3 - 2
LA Galaxy
LA Galaxy

Bale ontbrak in de nacht van donderdag op vrijdag bij de wedstrijd van zijn club Los Angeles FC tegen LA Galaxy. Zijn club maakte vervolgens bekend dat de 33-jarige aanvaller te maken heeft met een beenblessure. Over de ernst is nog niet veel duidelijk, maar onder meer de BBC spreekt van 'zorgen richting het WK'.

De fitheid van Bale is al langer punt van zorg. De aanvaller kwam de laatste jaren uiteraard weinig in actie voor Real Madrid. Evengoed schoot hij zijn land naar het WK. Afgelopen zomer vertrok hij naar Los Angeles, om daar fit te blijven richting het toernooi in Qatar. Sinds zijn transfer kwam Bale tot twaalf wedstrijden voor LAFC, maar slechts twee keer begon hij daarvan in de basis. Beide keren werd hij na een uur gewisseld.

Sinds de interlandperiode eind september kwam Bale slechts vijf minuten in actie voor zijn club. Nu ontbreekt hij dus met een blessure, precies een maand voordat Wales aan het WK begint met een wedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Wereldkampioenschap

Stand Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis een COPA Holland shirt en de WK-special (t.w.v. €69,94)..

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer G. Bale
Meer over G. Bale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.