Alarm Dembélé: blessure lijkt ernstig

Reacties

Net iets meer dan dertig minuten speelde Ousmane Dembélé op het EK voordat het noodlot toesloeg. Tegen Hongarije viel de Franse aanvaller uit met een blessure en al snel werd duidelijk dat Dembélé klaar is op het toernooi. Het ergste moet echter nog komen, constateren Franse en Spaanse media.

Alarm Dembélé: blessure lijkt ernstig
© Pro Shots
Hongarije
Hongarije
1 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Het is dat de Spaanse golfer Jon Rahm voor het eerst een belangrijk golftoernooi won, anders had Dembélé alle covers van de Spaanse sportkranten gesierd. Marca en Mundo Deportivo ruimden een klein stukje in voor de Franse aanvaller, Sport pakt wel uit met chocoladeletters: Alarm staat er bij een teleurgestelde Dembélé.

Afgelopen zaterdag ging het mis voor Dembélé, die als invaller zijn tweede EK-wedstrijd speelde. Een half uur later zat zijn wedstrijd erop en Franse media wisten al snel te vertellen dat de blessure hem zo'n drie weken zoet zou houden. Einde EK dus. Na meer onderzoek lijkt er echter een ernstigere dijbeenblessure aan het licht te zijn gekomen. Franse en Spaanse media zijn eensgezind: Dembélé ontkomt niet aan een operatie en is de komende drie maanden niet inzetbaar voor trainer Ronald Koeman.

Voor speler en club ontstaat nu een vervelende situatie. Voor het EK kwam naar buiten dat er gewerkt werd aan een langlopend contract voor Dembélé, die momenteel beschikt over een verbintenis die volgend jaar afloopt. Verlengen of verkopen betekent dat vaak in de directiekamers. Door de blessure lijkt een streep te kunnen door het verkoopplan, geen enkele club gaat – zeker na een coronaperiode – aan de haal met een dure, geblesseerde speler.

L'Équipe pakt uit met het feit dat dit al de tiende blessure rond het dijbeen is voor Dembélé sinds 2017. Het is ook de reden dat Barça opteert voor een ingreep om de problemen voor eens en voor altijd op te lossen. Catalunya Ràdio heeft bronnen binnen de club en volgens het radiostation is men in Catalonië bang dat het herstel van Dembélé wederom langer dan gepland gaat duren. De Franse aanvaller heeft vaker te maken gehad met tegenslagen in zijn revalidatie.

Alsof het toeval moest zijn maakte Barcelona ongeveer een uur na het uitvallen van Dembélé officieel dat Memphis Depay transfervrij wordt overgenomen van Olympique Lyon. De sterspeler van Oranje is de laatste jaren uiteraard een spits met een vrije rol geweest, maar brak door als linksbuiten van PSV. Zo kan Koeman het gemis van Dembélé, die afgelopen seizoen dertig wedstrijden speelde in La Liga, nog enigszins opvangen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.