EK om snel te vergeten voor Franse pechvogel Dembélé

Reacties

Voor Ousmane Dembélé zit het EK erop. De Franse aanvaller raakte zaterdag in de groepswedstrijd tegen Hongarije geblesseerd aan zijn knie en kan in het restant van dit toernooi niet meer meedoen.

EK om snel te vergeten voor Franse pechvogel Dembélé
© Pro Shots

Dembélé kwam tegen de Hongaren na een klein uur binnen de lijnen, maar haalde het laatste fluitsignaal niet. De aanvaller moest zich kort voor tijd weer laten vervangen vanwege pijn aan zijn knie. Volgens RMC is uit onderzoek gebleken dat Dembélé zeker drie weken de tijd nodig heeft om te herstellen, waardoor hij tijdens dit EK niet meer in actie kan komen.

De Franse voetbalbond heeft maandag bevestigd dat Dembélé het trainingskamp van de wereldkampioen zal verlaten. De aanvaller van Barcelona kwam in de eerste twee groepswedstrijden in actie, al was zijn optreden in de openingswedstrijd tegen Duitsland met een invalbeurt in blessuretijd minimaal. Zo is het een toernooi om snel te vergeten geworden voor Dembélé.

Frankrijk staat met vier punten uit twee wedstrijden bovenaan in Groep F en sluit de poulefase woensdag af tegen Portugal.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
1
2
0
4-3
+1
5
2
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
3
Portugal
3
1
1
1
7-6
+1
4
4
Hongarije
3
0
2
1
3-6
-3
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.