Ajax Vrouwen triomferen in historische wedstrijd

In een bij voorbaat bijzondere wedstrijd hebben de Ajax Vrouwen zondagmiddag geen steek laten vallen. FC Twente werd met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie Vrouwen.

Ajax
Ajax
3 - 1
FC Twente
FC Twente

Ajax - FC Twente was op voorhand een historisch duel: voor het eerst werd een wedstrijd in de Eredivisie Vrouwen live uitgezonden. FOX Sports zal dit seizoen tijdens elke speelronde een duel rechtstreeks de ether in slingeren.

De kijkers hoefden zich in het begin niet te vervelen: al na zeven minuten stond het 1-1. Eerst maakte Stefanie van der Gragt een eigen doelpunt, waardoor FC Twente op voorsprong kwam. Via een leep balletje van Marjolijn van den Bighelaar was het echter razendsnel gelijk op De Toekomst.

In de vrij open wedstrijd maakte Ajax vlak voor rust het verschil tegen FC Twente, dat enkele prima mogelijkheden op een nieuwe voorsprong onbenut had gelaten. Vanity Lewerissa had namens de Amsterdammers het vizier wél op scherp staan met de 2-1 tot gevolg, waarna Van der Gragt uit een vrije trap de 3-1 voor haar rekening nam. De 28-jarige verdediger kwam afgelopen zomer over van Barcelona. Na de hervatting werd Ajax niet meer serieus in de problemen gebracht.

In het afgebroken vorige seizoen stond Ajax tweede na twaalf speelrondes, met zeven punten minder dan PSV.